Mozaik
USKORO U KINIMA “HORIZON: AN AMERICAN SAGA”

Costner ga je stvarao 30 godina
Objavljeno 28. veljače, 2024.
Ovog ljeta u kina dolazi film "Horizon: An American Saga", veliki projekt Kevina Costnera, koji je stvarao čak 30 godina. Dvostruki oskarovac režirao je film, napisao scenarij te ima jednu od glavnih uloga u priči toliko epskoj da je podijeljena na četiri poglavlja kako bi adekvatno pokrila širenje Građanskog rata i naseljavanje američkog Zapada. Priča je to o Americi koju je Costner napisao s Jonom Bairdom, a prva dva poglavlja konačno nam stižu na ljeto. Prvi dio u kinima očekujemo 28. lipnja, a drugi već 16. kolovoza ove godine.

Warner Bros. Pictures predstavio je prvi trailer za film, čija će nas radnja provesti kroz četiri godine Građanskog rata, od 1861. do 1865., kako bismo upoznali stari Zapad i kako je osvojen i izgubljen kroz krv, znoj i suze - i to sve kroz perspektivu obitelji, prijatelja i neprijatelja koji nastoje shvatiti što uistinu znači biti dio SAD-a. Tu je dakle niz impresivnih glumačkih imena: Sienna Miller, Sam Worthington, Jena Malone, Luke Wilson, Giovanni Ribisi i dr.

Costneru je ovo prva režija od 2003. i hvaljenog vesterna "Divlja prostranstva", i sam je za trailer rekao kako su u njemu nastojali pokazati što nas očekuje u sagi, ali bez jasne naznake točne radnje. Potvrdio je kako mu je ideja za projekt došla prije 30 godina te da mu je jedan od ciljeva da njegova kći vidi što je njezina pra-pra-pra-prabaka proživljavala na starom Zapadu. T.K.
Možda ste propustili...

HRT ORGANIZIRA FLASH MOB U PET HRVATSKIH GRADOVA NA “RIM TIM TAGI DIM”

Plesat će se i na osječkom mostu

Najčitanije iz rubrike