Osijek
SUVENIR OPĆINE BILJE JE “PUN TRBUH”

U godinu optimistično, s puno stranaca, bez napornih komaraca
Objavljeno 27. veljače, 2024.
Općina Bilje optimistično ulazi i u ovu turističku godinu. Razlozi su i više nego opravdani - od broja posjetitelja, preko broja atrakcija, do broja smještajno-ugostiteljskih objekata. Čemu se nadaju, pojasnili su u ponedjeljak, među ostalima, Senata Majić, direktorica Turističke zajednice Općine Bilje-Kopački rit, rukovoditeljica Odsjeka za prihvat i edukaciju posjetitelja JU PP Kopački rit Ružica Marušić, voditelj restorana Didin konak Viktor Tašić i vlasnik apartmana Vanja Dokić iz Kopačeva.

Ove bi godine, doduše, turisti mogli ostati "zakinuti" za najezdu komaraca jer je biljska Turistička zajednica pokrenula inicijativu prema državi za žurnu izmjenu zakonskih odredbi kako bi se komarci smjeli tretirati i u ritskom području, a tu inicijativu, kao i svaku drugu u turističkoj djelatosti, podržao je i općinski načelnik Željko Cickaj.

Uspješnost, ali i posebnost, biljske turističke destinacije svi potvrđuju konkretnim brojevima.

Podatci e-visitor sustava upozoravaju na to da su imali više od 15.000 noćenja i više od 8000 dolazaka gostiju. Više je njemačkih, poljskih i mađarskih turista, ali i novih skupina posjetitelja - dolaze gosti i iz Francuske i Slovenije - što je povezano s povećanim interesom za kontinentalni turizam i aktivnosti koje nudi područje općine Bilje i sjajna gastronomska ponuda, zbog čega bi, tvrdi Majić, lokalni suvenir mogao biti “pun trbuh”. To su potvrdili i Tašić i Osječanin Dokić, koji se prije sedam godina poslovno preselio u Kopačevo (koje je steklo status najposjećenijeg sela 2023. u Baranji), pa je ondje uspješno započeo djelatnost. Svi su navedeni pokazatelji potvrda odlične usluge i vrsne gastronomije te zanimljivih događanja koja privlače veći broj turista. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana