Ekonomija
POVEĆAT ĆE ULAGANJA U ODRŽIVI RAZVOJ

Dalekovod s rastom prihoda od 20 posto
Objavljeno 27. veljače, 2024.
Poslovni prihodi Dalekovod Grupe u 2023. godini iznosili su 168 milijuna eura i veći su 20 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Rezultati su očekivani nastavak trenda rasta koji je prisutan od druge polovice 2022. godine te u prvih devet mjeseci 2023. godine. Normalizirana EBITDA Grupe u 2023. iznosi 7,8 milijuna eura i veća je 1,7 milijuna eura u odnosu prema godini prije.

Objavili su to iz Dalekovod Grupe, gdje također dodaju da su dodatno ojačali svoju poziciju na tradicionalnim tržištima Švedske, Norveške, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srednjeg istoka, ali i na domaćem tržištu, te da će buduće poslovanje svakako potaknuti i snažniji ulazak na nova tržišta, poput Njemačke, gdje su uspješno završili prve projekte.

Pozitivnim rezultatima Grupe, ističu, najviše pridonosi dinamika realizacije, visoka razina ugovorenih poslova te povećana efikasnost na projektima, a nastavak ovakvih pozitivnih trendova očekuje se i u sljedećem razdoblju.

“Poslovni rezultati potvrđuju da je Dalekovod Grupa u fazi stabilnog i održivog rasta, a osim samih brojčanih pokazatelja posebno nas ohrabruju i najavljena znatna ulaganja u revitalizaciju energetske i željezničke infrastrukture u cijeloj Europi kroz sljedeće desetljeće. U godinu u kojoj Dalekovod slavi 75 godina neprekinutog poslovanja ulazimo optimistični i spremno dočekujemo sve sljedeće projekte na inozemnim, a posebno na domaćem tržištu, koje također ulazi u fazu intenzivnih ulaganja u razvoj infrastrukture", ističe Tomislav Rosandić, predsjednik Uprave Dalekovoda.

Vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju elektroenergetske i prometne infrastrukture, Dalekovod Grupa, je s posljednjim danom 2023. imala je Knjigu ugovora u iznosu većem od 281 milijuna eura, što svakako povoljno utječe na stabilan i održiv rast poslovanja.

Grupa će, naglašavaju, nastaviti znatno ulagati u zdravlje i sigurnost svojih zaposlenika te povećati ulaganja u održivi razvoj s ciljem postizanja ravnoteže između okoliša, društva i aktivnosti kako bi se ispunili zahtjevi razvitka, bez ugrožavanja izgleda budućih naraštaja, pri čemu posebno ističu da projekti koje Dalekovod Grupa realizira i u području energetike i u području infrastrukture izravno pridonose realizaciji ciljeva zelene tranzicije. Z.R.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HRVOJE STOJIĆ, EKONOMSKI ANALITIČAR HUP-A

Turisti u Hrvatskoj troše oko 150 eura dnevno, u Italiji i Španjolskoj prosječno 250, a u Francuskoj 550

2

PROGNOZE TRANSFORMACIJA KRIZE SE NIŽU JEDNA ZA DRUGOM I NE NAZIRE IM SE KRAJ

Zašto će se neke tvrtke u idućih šest godina ili spasiti ili uništiti?

3

NA KOCKI IM JE KONKURENTNOST I RAST

Europske banke zahtijevaju status strateškog sektora