Osijek
INVALIDU IZGORIO STAN, POMAŽU MU SUGRAĐANI

U pomoć Heleru priskočili su poduzetnici i kohortaši
Objavljeno 27. veljače, 2024.
Stručno procijenjena vrijednost radova u obnovi stana iznosi 45 tisuća eura

Izvijestili smo o nesreći koja je zadesila našeg sugrađana Željka Helera (64), stopostotnog invalida kojemu je početkom prosinca prošle godine u cijelosti izgorio stan u Ulici Karla Firingera, u Tvrđi.


Od pogibelji ga je spasio susjed, a intervencijom vatrogasnih postrojbi požar je saniran i spriječeno je širenje na okolne kuće. No šteta na Helerovu stanu je tolika da njemu nije moglo nastaviti sa svakodnevnim životom. Novi mu je smještaj pronađen u udomiteljskoj obitelji. No želja mu je vratiti se pod vlastiti krov...

Žudi za svojim domom


S obzirom na invaliditet i, kako kaže, mizernu mirovinu, Željko nema i ne može doći do sredstava da bi sam obnovio stan. Treba mu pomoć dobrih ljudi. Kako to obično i biva - nije trebalo dugo čekati da se formira tim koji je ozbiljno zasukao rukave i koji će pokušati učiniti sve da se do Uskrsa Heler vrati u svoj dom.

- Potaknut novinskim napisima o tragičnom gubitku doma Željka Helera, odmah sam se ponudio da ćemo mi kao tvrtka pomoći u obnovi doma. Kako se, između ostalog, bavimo i izvedbom elektroinstalacija, ponudio sam da će naš rad biti potpuno besplatan u tu svrhu. Tvrtka Panera odradit će elektroinstalacije i pomoći u koordinaciji poslova koliko to dopuste kapaciteti. Ovim putem pozivamo sve građane da pomognu koliko mogu, te ostale tvrtke koje mogu pomoći svojim radom ili donacijama materijala za obnovu - javio nam se među prvima Gabriel John Šuper, direktor navedene tvrtke.

Jučer smo zatekli dio njegova tima (jedan od njih je i njegov otac) na gradilištu - stan se raščišćava, sve će se ogoliti kako bi se moglo krenuti ispočetka. U iznošenju materijala i punjenju kontejnera uključili su se i članovi najvećeg osječkog kluba navijača, ali su oni sukladno svome kodeksu molili da ih ne fotografiramo.

Projektantica iz jedne osječke tvrtke pripremila je i ustupila građevinski projekt obnove, druga je investitorica izrazila spremnost financirati uređenje podne obloge... Za sada u ovoj priči o obnovi nedostaje donacija materijala i "ruke" za postavljanje rigips-ploče i metalne konstrukcije...

Naravno, financijska će donacija omogućiti najbrži put k željenom cilju, pa je za ovu svrhu kontaktirana zagrebačka humanitarna organizacija Adra koja je odmah prihvatila sudjelovati u ovoj akciji obnove.

Donirajte i vi!


Otvoren je račun na koji svi građani mogu donirati sredstva u ovu svrhu (IBAN HR4723600001502737686). Neslužbeno doznajemo kako će se u tom financijskom dijelu uključiti i gradska administracija, pa i župna zajednica.

- Uključen sam u cijelosti u proces obnove. Ja sam, unatoč svemu ovome, mentalno dobro i svaki pogled na ovaj stan daje mi mi novu snagu i želju za povratkom. Ovo je moj stan, moje vlasništvo. Trenutno sam u udomiteljskoj obitelji, gdje mi je lijepo, ali želim se vratiti svom domu i samostalnom životu - rekao nam je Heler.

U mirovini je od 1995. godine, amputirane su mu obje noge i desna šaka. Živi sam i sasvim se dobro može brinuti za sebe unatoč invalidnosti.

- U kolicima sam i imam protezu i štake, ali me to ne sprječava da živim bez tuđe pomoći - rekao nam je ovaj Osječanin, koji se najviše veseli povratku u svoju Tvrđu

Dario Kuštro
Možda ste propustili...

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana