Mozaik
REAKCIJE NAKON POBJEDE BABY LASAGNE

Klikovi, mjaukanje i
2. mjesto na kladionici
Objavljeno 26. veljače, 2024.
Finalni nastup Baby Lasagne objavljen je i na službenom YouTube kanalu Eurosonga, gdje je u jedva deset sati nakon objave pregledan već više od 120.000 puta. Među više od 1500 komentara lako se da uočiti koji je Lasagnin stih najviše zapeo za uši stranim fanovima Eurosonga. "Iskreno, osjetio sam ovu pjesmu potpuno. Ali najviše stih: Meow Cat, please meow back", stoji u komentaru s 1900 lajkova. "Navijam ove godine za Hrvatsku iako sam Srbin!!! Samo Meow", "Europo, očekujemo da nam ‘mjauknete nazad‘ u svibnju", "Meow Cat, please meow back će biti stih koji ću vrištati ovih mjeseci", samo su neki od ostalih komentara. Inače, i Twitter su (X), zbog Lasagne preplavile fotografije mačaka.

Hrvatska je na portalu Eurovision World prije objave pjesama bila na 33. mjestu po izgledima za osvajanje Eurosonga, a nakon objave pjesama i spotova, počeli smo se na 3. mjesto. Iste večeri kad je Baby Lasagna pobjedio na Dori, Hrvatska je skočila na 2. mjesto, odmah iza favorita Ukrajine, dok je na 3. mjestu Italija.

S druge strane, WIWIBLOGGS, najveći eurovizijski sajt na svijetu, jutro nakon Dore analizirao je nastup Baby Lasagne. Suzanne, američka suradnica Wiwibloggsa, poslušala je pjesmu i brzo prepoznala da Baby Lasagna pjeva o odlasku od kuće. Suzanne kaže da ju je tekst pomalo i rastužio, pogotovo dio gdje Lasagna pjeva "My presence fades to black". U pjesmi je, kaže, prepoznala i vlastitu obitelj, odnosno majku koja se preselila u Ameriku.

- Iako je značenje pjesme tužno, ima sjajan ritam. Jako sam uzbuđena vidjeti ovo na stejdžu Eurosonga. Uz tugu u ovim stihovima je i neka nada za budućnost - rekla je Suzanne. T.K.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

FRANK WALTER STEINMEIER

Šef Njemačke u Tursku vodi - kebab majstora

2

NORVEŠKI KRALJ

Smanjuje aktivnosti u 87. godini

3

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju