Regija
I PČELARSKA UDRUGA “BAGREM” ŽALI SE NA UVEZENI MED

Sve su učestalije krađe košnica
Objavljeno 25. veljače, 2024.
DONJI MIHOLJAC - Pčelarska udruga Bagrem Donji Miholjac, koja okuplja 45 članova, održala je godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj je predsjednik Zdenko Kovačević iznio izvješće o prošlogodišnjem radu. Naglasio je kako je krajem 2022. obavljena dojava broja košnica, što je bila referenca za 2023. godinu te je organizirana nabava lijekova sukladno nacionalnom pčelarskom programu. ‘‘Tradicionalno, udruga je sudjelovala na državnom ocjenjivanju meda koje je održano na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku, gdje su naši članovi osvojili jedno zlatno i dva srebrna odličja. Također, udruga je posjetila lokalne pčelarske sajmove, a kao i svake godine sudjelovala na svim gradskim manifestacijama‘‘, istaknuo je predsjednik Kovačević.

Proteklu pčelarsku godinu Kovačević je ocijenio lošom. ‘‘Paša bagrema potpuno je zakazala. Dosta dobro su medili repica i suncokret, ali su površine pod tim kulturama smanjene. Uz slabu godinu, pala je i cijena meda uglavnom zbog jeftinijeg uvoznog iz Ukrajine‘‘, kazao je je Kovačević. Dodao je kako su nezadovoljni i suradnjom sa Županijskim pčelarskim savezom, a istaknut je i problem stacioniranih pčelara koji s malim prinosom meda ne mogu podmiriti ni osnovne troškove.

Povjerenik pašnog reda Ratko Cerovečki naglasio je kako se nastavljaju problemi iz proteklih godina vezani uz nedisciplinu pčelara prilikom prijave na pčelinje paše te upozorio na činjenicu da ima sve više krađa košnica.

Na godišnjoj skupštini bio je i gradonačelnik Goran Aladić koji je zahvalio pčelarima na sudjelovanjima na gradskim događanjima te im poručio da se više javljaju na gradske natječaje namijene poticanju poljoprivrede. S. Fridl
Možda ste propustili...

MEMORIJALNE UTRKE “GLASNIKA ISTINE”

Da se ne zaboravi ni jedan branitelj

ZAVRŠEN PROJEKT VAŽAN ZA OSNOVCE, SPORTSKE UDRUGE I REKREATIVCE

Uskoro će učenici dviju osnovnih škola vježbati u moderno uređenoj dvorani

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DVADESET GODINA UVESELJAVA BELOMANASTIRCE

Vlasnik lunaparka Omer Šehović: Bolje je zaraditi euro nego potrošiti dva

2

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko
Vučice i novo raskrižje

3

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja