Regija
VIŠE POSJETA I SADRŽAJA, VEĆI PRIHODI

Vukovarski vodotoranj je obišlo 327.218 posjetitelja
Objavljeno 24. veljače, 2024.
VUKOVAR - Gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima posjetio je Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva, gdje je zajedno s direktoricom Mirelom Janković održao konferenciju za medije o radu Vodotornja u 2023. godini te obišao radilište nove suvenirnice.

Od otvorenja Vukovarski vodotoranj posjetilo je 327.218 posjetitelja. Lani ih je bilo 117.090, što je 35,78 posto od ukupnog broja posjeta. Gradonačelnik Penava istaknuo je kako je Vukovarski vodotoranj objekt koji zahtijeva kontinuirano ulaganje i inovacije, stoga je odlučeno proširiti suvenirnicu kako bi se pružila bolja usluga i novi sadržaji.

- Stara suvenirnica nije bila najbolje rješenje, a moderni objekti poput Vukovarskog vodotornja zahtijevaju ulaz kroz suvenirnicu pa kroz nadogradnju želimo uvažiti i komercijalni dio cijele priče, što će u konačnici biti dodatan doprinos boljem radu. Siguran sam da će posjetiteljima novi sadržaji omogućiti još bolji doživljaj prilikom posjeta. Vrlo smo zadovoljni ukupnom posjećenošću Vukovarskog vodotornja, ali i općenitim turističkim pokazateljima u našem gradu - rekao je, među ostalim, Penava.

- Bilježimo tendenciju rasta iz godine u godinu. Prihodi Vukovarskog vodotornja su u 2023. godini 19 posto veći od prihoda 2022. godine. Tijekom cijele godine dio smo raznih manifestacija, poput jedinstvene utrke “Vukovarskih 198”, Vukovar film festival prošle je godine prvi put održan i na našem amfiteatru. Za ovu godinu možemo najaviti još bogatiji sadržaj jer smo i ove godine partneri Vukovar film festivala, a naš sadržaj i dalje nastojimo popuniti novitetima, pa naši posjetitelji mogu vidjeti izložbu “Proširena stvarnost Vukovarskog vodotornja”. Prošle smo godine dobili i međunarodnu kulturno-turističku nagradu “Plautilla” za očuvanje i valorizaciju kulturne baštine - kazala je direktorica Janković te zahvalila Gradu na kontinuiranoj potpori, navodi se na gradskoj web-stranici. D.S.R.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana