Novosti
HDZ ZADOVOLJAN NESUGLASJEM OPORBE, "ŽAO IM JE GRBINA"

Borić: Raspad zajedništva oporbe
Objavljeno 23. veljače, 2024.
Saborski zastupnik HDZ-a Josip Borić poručio je da se vidjelo kako se oporbeno zajedništvo raspalo, a stranački kolega Nikola Mažar ocijenio da je bilo "tužno i žalosno" gledati predsjednika SDP-a kako se sam bori protiv replika tri sata u saborskoj raspravi. "Ovo zajedništvo oporbe koje se na silu htjelo prikazati na ovom mitingu radikalne ljevice u subotu trajalo je puna četiri dana", rekao je Borić na konferenciji za novinare komentirajući 14-satnu raspravu o raspuštanju Sabora. Istaknuo je da su se najprije posvađali Suverenisti i Domovinski pokret, a onda "krajnje lijevi i krajnje desni". "Most se sakrio i pokušao odglumiti nesvrstanost, odnosno, kako oni kažu, neki treći put", rekao je, dodavši da je SDP ostao sam, a njegov predsjednik Peđa Grbin bez potpore Možemo, Socijaldemokrata i Radničke fronte. Borić je optužio Grbina da nije odgovorio na pitanja HDZ-ovih zastupnika nakon čega je izašao iz sabornice, i zaključio da je HDZ time uništio tezu o dobroj, lijevoj, progresivnoj alternativi koja bi mogla uspješno voditi državu i građane.

Mažar je poručio da je "najvažnije bilo vidjeti kako se lijeva oporba razotkriva oko pitanja vezanih za prosvjed". "Vidović je rekao da ne može stajati iza onoga što je izrečeno na prosvjedu, već samo iza svojih riječi, a Bernardić da sumnja u Grbinovu iskrenost. Splitski predsjednik SDP-a je javno napao Ivicu Puljka za trgovanje vijećnicima, za zapošljavanje stranačkih kadrova i prijatelja", naveo je Mažar.

Zastupnik Goran Ivanović poručio je kako mu je bilo žao Grbina, istaknuvši da ni SDP-ovci nisu shvatili koje su njegove teze koje bi trebale natjerati predsjednika Vlade da raspiše izbore. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike