Regija
INTERES OVAJ PUT ISKAZAN ZA PRIGRADSKE NOVOFORMIRANE NUMERE

Iako mu je kvadratni metar samo 1164 €, ošasni stan u centru grada nije prodan
Objavljeno 23. veljače, 2024.
ĐAKOVOIako ga je, doznajemo od zamjenika gradonačelnika Antuna Galića, razgledalo desetak zainteresiranih, dvosobni stan od 54,97 m2 u centru, na Vijencu, a čiji je vlasnik po sili zakona, nakon smrti vlasnika koji nije imao nasljednika, postao Grad Đakovo na ime ošasne imovine, nije prodan, pa ide u drugi krug.Premda se mislilo da će od čak 21 nekretnine koju je Grad nedavno prodavao stan "planuti", zasad nije pomoglo ni što mu je kvadrat samoa 1164 € jer je početna cijena te nekretnine 64.000 €. Istovremeno, nabujala novogradnja po gradu nabija cijene stambenim kvadratima i odavno se pibližila brojci od 2000 €/m2.

- Istina, u stan treba uložiti i 20-ak tisuća eura jer je nakon smrti vlasnika nekretnina ostala u stanju koje zahtijeva obnovu - kaže Galić i dodaje kako će Grad stan kao ošasnu imovinu staviti u drugi krug prodaje, i to po istoj početnoj cijeni od 64.000 €.

Nakon što je nedavno zemljište u svome vlasništvu parcelirao za numere za individualnu stambenu izgradnju u nekoliko svojih prigradskih naselja, Grad je u ovom navratu u Piškorevcima po prihvatljivim cijenama prodavao 13 parcela, u Budrovcima njih četiri, a u Selcima Đakovačkim jednu. Ovisno o kvadraturi, početna cijena im je u rasponu od 3390 do 9489 €, što je u odnosu na cijene "numera" koje vrijede na tržištu uistinu dobra prilika. Jer, u Đakovu se nerijetko prvo digne kredit za kupnju "numere", pa za gradnju kuće.

- U Piškorevcima su ponude dane za sedam numera - četiri u Ulici Medenica i tri u Jelačićevoj, u Selcima za jednu, koja je i bila jedina ponuđena u tom naselju, dok u Budrovcima, u P. Miškine, zasad nema ponuda. U svim slučajevima ponuditelji su ponudili veće iznose od početnih - kaže Galić i dodaje kako nakon provedenog javnog otvaranja ponuda slijedi administrativna provjera.

Grad je u tom navratu prodavao i dvije nekretnine u Pisku; jedna je u naravi šikara, a druga oranica, a početna je cijena objema po 7200 €.

Galić, inače Piškorevčanin, kaže da su u posljednje dvije godine obitelji izvan tog mjesta tu kupile desetak kuća, a po cijenama od 35.000 do 60.000 €. Sve te (mlade) obitelji za Piškorevce su se odlučile jer je, navele su, to prigradsko naselje Đakova i nadohvat je gradu, a prevagnulo je u odluci i to što mjesto ima novoizgrađeni dječji vrtić. Tu je i moderna OŠ s novom nastavno-sportskom dvoranom, društveni dom, ima i gospodarskih aktivnosti itd.

Sve je to dobrodošla injekcija za oporavak nakon demografskog pada. Suzana Župan
Možda ste propustili...

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

2

AUTOKLUB PANONIJA DOBIO DONACIJU

Grad Našice dao 5500 eura za nabavu dvaju karting-vozila za djecu

3

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje