Osijek
100. SVEUČILIŠNI GLASNIK

Kronika zbivanja i uistinu vrijedna arhiva aktivnosti
Objavljeno 23. veljače, 2024.
Prilog je rezultat suradnje Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera i Glasa Slavonije

Važnu obljetnicu, 100. broj, obilježava danas, 23. veljače, Sveučilišni glasnik, prilog Glasa Slavonije koji izlazi svakog posljednjeg petka u mjesecu, a rezultat je suradnje Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i našeg dnevnog lista.U povodu toga je u Rektoratu osječkog sveučilišta organiziran prijam i druženje članova uredništva i stalnih suradnika Sveučilišnog glasnika. Suradnici dolaze sa svih sastavnica Sveučilišta J. J. Strossmayera, a neki od njih pišu priloge za Glasnik od njegova prvog broja.

Službeno glasilo osječkog sveučilišta ne čitaju samo članovi akademske zajednice nego i brojni drugi čitatelji Glasa Slavonije, naglasio je rektor, prof. dr. sc. Vlado Guberac, te zahvalio svim suradnicima i uredništvu.

- U svakom broju Glasnik donosi pomno odabranu aktualnu temu koja afirmira ideju strateškog planiranja razvoja i usavršavanja Sveučilišta na svim razinama. Sveučilišni glasnik obuhvaća prikaze, donosi razgovore značajnih osoba vezanih uz Sveučilište u Osijeku, predstavlja rad sastavnica, sveučilišnih časopisa i drugih izdanja - naglasio je rektor Guberac, te dodao da ga posebno raduje bogatstvo priloga o temama koje se bave znanstvenoistraživačkim radom.

Prof. dr. art. Robert Raponja, prorektor Sveučilišta u Osijeku, glavni urednik Sveučilišnog glasnika, najavio je još bolji, dinamičniji i atraktivniji Glasnik.

- Neka i dalje vaša pera budu aktivna, a stranice Sveučilišnog glasnika ispunjene zanimljivim i korisnim sadržajem za našu akademsku zajednicu, koja uvelike pridonosi popularizaciji znanosti i umjetnosti. Glasu Slavonije zahvaljujemo na podršci u kreiranju Sveučilišnog glasnika, želim da naša suradnja i dalje bude plodonosna, na obostrano zadovoljstvo - poručio je glavni urednik Robert Raponja.

Prvi glavni urednik Tomislav Levak, predavač na Akademiji za umjetnost i kulturu, podsjetio je da je prvi broj objavljen 13. ožujka 2015. i dodao: “Sveučilišni glasnik razvio se u kontinuiranog kroničara zbivanja i vrijednu arhivu kvalitetnih i važnih aktivnosti, projekata, programa i događaja u okviru osječke akademske zajednice. Na tome čestitam svim nekadašnjim i sadašnjim odličnim suradnicima iz akademske zajednice, ali i iz stalnog medijskog partnera, regionalnog dnevnog lista Glas Slavonije.”

Vesna Latinović
Mihaljević: Stoti je broj iznimno dostignuće
 
 
Svoje je zadovoljstvo ovim uspješnim projektom izrazio i Mario Mihaljević, glavni urednik Glasa Slavonije: “Uz Sveučilišni glasnik duboko sam vezan. Kao glavni urednik Glasa ispratio sam njegov prvi, a igrom sudbine, evo, dočekao i stoti broj. Raduje me svaki Glasnik jer on znači i nastavak suradnje Glasa Slavonije i Sveučilišta u Osijeku. Duboko sam uvjeren da upravo mi koji u svojoj srži imamo Osijek, Slavoniju i Baranju trebamo zajednički graditi budućnost našeg kraja. Stoti je broj iznimno dostignuće, čestitam svima koji su za to zaslužni, posebno prvom uredniku Glasnika, uvijek ‘našem’ Tomislavu Levaku, i aktualnom, prof. dr. art. Robertu Raponji, kao i upravi Sveučilišta na čelu s prof. dr. sc. Vladom Gubercem, koji su prepoznali i sačuvali njegovu vrijednost.”

Možda ste propustili...

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

ZDENKO BORAS, KIRURG IZ OSIJEKA S INOZEMNIM ISKUSTVOM

Čak 70 % pretilih izgubi sav višak kilaže nakon barijatrijske operacije