Regija
DONACIJA ŽUPANIJE

Škola dobila kombi vrijedan 33.000 €
Objavljeno 21. veljače, 2024.
SLATINA - Virovitičko-podravska županija kao osnivač osnovnih škola na svome području nabavila je slatinskoj Osnovnoj školi Eugena Kumičića kombi Opel Vivaro. Ravnateljici škole Božici Majhen ključeve vozila uručio je župan Igor Andrović, a tom činu nazočili su županijska pročelnica za obrazovanje i demografiju Martina Bunić i predstavnik virovitičkog Autocentra Pepa kao dobavljača Mario Perša.

– Ovo je već peto kombi-vozilo koje isporučujemo jednoj od naših škola u posljednje dvije godine, ovaj put Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Slatini, koja se pokazala spremnom za sve projekte koje su proveli u proteklih nekoliko godina, a koje je financirala Europska unija i koji su promijenili izgled i funkcioniranje škole. Drago mi je da i Županija svojim vlastitim sredstvima pomaže kupnjom i ovoj školi vozilo vrijedno 33.000 eura, koje će pomoći školi prvenstveno za prijevoz prehrane u svih pet područnih škola, ali i za ostale potrebe - rekao je župan Andrović.

Župan Andrović najavio je i daljnju pomoć Županije obrazovnom sektoru.

– Ove godine očekuje nas veliki investicijski ciklus izgradnje i rekonstrukcije škola za prelazak na jednosmjenski rad, pa prijavljujemo rekonstrukciju i ove škole kako bi sva djeca išla u školu u jednoj smjeni, a u toj rekonstrukciji možemo vidjeti prostor i za garažu tako da i ovaj kombi dobije svoj odgovarajući prostor. Škole koje su ušle u eksperimentalni program cjelodnevne nastave također očekuju određena ulaganja, u planu je također kupnja još četiriju kombi-vozila upravo za te škole – najavio je virovitičko-podravski župan.      

Ravnateljica Božica Majhen zahvalila je na vrijednoj donaciji i na konstantnoj brizi Županije za obrazovanje:

– Od 2010. godine mi smo u projektima Europske unije i bili smo prva škola u Hrvatskoj koja je dobila sredstva iz EU fonda prekogranične suradnje Hrvatska - Mađarska. Uslijedio je niz projekata s potrebom predfinanciranja, što znači da sve radove treba platiti, a onda potraživati povrat sredstava. Mi smo imali sreću da nas je Županija uvijek pratila u tome, i još je ulagala 25 posto sredstava. Zahvaljujući predanom radu, povukli smo i vratili sva uložena sredstva.

Ravnateljica Majhen istaknula je veliko zadovoljstvo dobivenim kombijem.

- Ovo je prvo vozilo koje škola ima i njime će se već od 1. ožujka svaki dan prevoziti prehrana za 70 učenika u područnim školama Bakić, Gornji Miholjac, Josipovo, Novaki i Vaška. U svim tim školama imamo po dva razredna odjela, osim u Vaškoj, gdje je jedan razred. Za njih će se kuhati hrana u kuhinji matične škole, pa će konačno i naši učenici u područnim školama, koji su dosad imali samo suha peciva, dobivati zdrave objede. Kombi će također služiti i za prijevoz manjeg broja djece na različita natjecanja, ali i za prijevoz učitelja na stručne skupove na području županije – rekla je ravnateljica Majhen.

Polovno vozilo Opel Vivaro s devet sjedala proizvedeno je 2019. godine i prešlo je 147.000 kilometara.

P. Žarković
Kombi će prevoziti hranu za 70 učenika u pet područnih škola, djecu na natjecanja, učitelje na usavršavanje

Možda ste propustili...

MATICA UMIROVLJENIKA

Prijave za izlet na Jankovac

UDRUGA STANARA ŠOKAČKIH STANOVA

Đeram: Skupština i druženje na stanu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli