Osijek
ZAVRŠEN PROJEKT

U Antunovcu izgrađeno igralište s umjetnom travom
Objavljeno 21. veljače, 2024.
Već su duže vrijeme u općini Antunovac usmjereni na Sportsko-rekrecijski centar Jezero, grade se igrališta, nude novi sportovi, organiziraju Sportski dani, plaćaju škole tenisa... Ništa se ne prepušta slučaju, koordinirano se radi s ciljem popularizacije sporta te poticanja stanovnika na bavljenje sportom i rekreativni boravak na otvorenome.

Tako je Općina Antunovac uspješno okončala još jedan projekt koji je bila prijavila u 2023. godini - gradnju vanjskog nogometnog igrališta s umjetnom travom za mali nogomet.

- Rezultat je toga projekta izgrađeno vanjsko igralište za mali nogomet, s umjetnom travom, čime je omogućena veća dostupnost sportskih sadržaja stanovništvu s područja Osječko-baranjske županije cijele godine. Projektom je ostvaren doprinos poticanju stanovništva na bavljenje sportom, osobito djece i mladih, doprinos održivom razvoju, razvoju natjecateljskog sporta te prevenciji bolesti povezanih s nedostatkom kretanja i nedostatkom boravka na otvorenom. Ukupna je vrijednost projekta iznosila 80.302,29 eura, od čega je 40.000 eura iz proračuna Osječko-baranjske županije, 26.545 eura iz državnog proračuna, a ostatak je vrijednosti investicije realiziran vlastitim sredstvima nositelja projekta - kaže Davor Tubanjski, načelnik općine Antunovac.

Općini su sredstva dodijeljena ugovorom o sufinanciranju u okviru natječaja Ministarstva turizma i sporta za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini te na osnovi javnog poziva za sufinanciranje kapitalnih ulaganja u sportske objekte i terene na području Osječko-baranjske županije u 2023. godini.

D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IN MEMORIAM: VERA ERL (1940. - 2024.)

Odlazak povjesničarke,
knjižničarke, sveučilišne
nastavnice i etnologinje

2

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

3

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju