Sport
PLIVAČKO PRVENSTVO HRVATSKE ZA KADETE

Osječani bili najuspješniji s istoka, Vukovarci ponosni na Lovru, viceprvaka države
Objavljeno 21. veljače, 2024.

Slavonci su imali uspješan vikend u Dalmaciji s kojeg su se vratili s pregršt medalja. Zadar je bio domaćin plivačkog Prvenstva Hrvatske za kadete u 25-metarskom bazenu, nastupili su tamo članovi PK Osijek pod vodstvom trenera Mihaela Močkovića i Mateja Miličića, a na državnoj smotri su bili i Vinkovčani, Vukovarci, Brođani...



Boje Osijeka branili su Petra Kristek, Lada Mrganić, Mia Sesar, Anja Svalina, Lucija Štulina, Elena Valenteković, Gita Vučak, Buga Vukić, Korina Žigić te Nikša Galić i Oton Kocsis i kući se vratili s ukupno osam medalja, pet pojedinačnih (3 srebra i 2 bronce), tri štafetne medalje (2 srebra i broonca) i ukupno šestim mjestom u konkurenciji 40-ak klubova. Uz to u višeboju su Osječani osvojili dva pehara za treće mjesto. Uz to su postavljena i dva klupska rekorda (Elena na 50 slobodno i leđno) uz mnoštvo osobnih rekorda svih plivača. U ukupnom poretku PK Osijek je završio na šestom mjestu. Štafeta 4x50 slobodno u sastavu Elena Valenteković, Korina Žigić, Lucija Štulina i Buga Vukić (1:56.56) osvojila je srebro, potom je Elena osvojila broncu na 50 m leđno (31.72). U utrci na 50 metara prsno Buga Vukić se okitila srebrom (35.03), a Nikša Galić broncom (33.30). Osječka štafeta 4x50 mješovito Gita Vučak, Buga Vukić, Elena Valenteković i Petra Kristek bila je srebrna (2:11.30), kao i Buga (1:15.94) i Nikša (1:13.34) u utrkama na 100 metara prsno. Broncom se okitila štafeta 4x100 mix u sastavu Elena Valenteković, Buga Vukić, Korina Žigić i Petra Kristek (4:48.61). Za kraj natjecanja stigla su i dva pehara u višeboju. Korina Žigić osvojla je treće mjesto u leđnom višeboju te Nikša Galić u prsnom višeboju.

Nakon vikenda u Zadru iznimno su ponosni u Plivačkom klubu Vukovar čije su boje na državnoj smotri branili Ivana Kosanović, Marta Žuvić, Lovro Brođanac, Stefan Tintor, Roko Tišov i Sergej Skenderija pod vodstvom trenera Ivana Koščevića. Vukovarci su u ukupnom poretku od 44 kluba zauzeli 16. mjesto, a Lovro Brođanac je postao viceprvak države u disciplini 100 metara delfin. Iako je na 200 mješovito isplivao osobni rekord, ostao je korak do postolja, završio je kao treći sa samo osam stotinki slabijim rezultatom od brončanog. No Lovro je sve “naplatio” u utrci na 100 delfin, gdje je u cilj stigao kao drugi. Stefan Tintor je s osobnim rekordom na 100 m delfin bio osmi, Roko Tišov nastupio je u disciplini 400 m slobodno i isplivao svoj osobni rekord popravivši ga za gotovo 10 sekundi. Svoj rekord popravljao je i na 200 mješovito, ali ni u jednoj utrci nije mogao na postolje. I ostali vukovarski predstavnici imali su solidne nastupe, ali ostali su izvan kruga najboljih. U Zadru se predstavio i Vinkovački plivački klub - Nika Cajner, Toni Schweizer, Dominik i Benjamin Gopić te Bruno Ćorić. Svi su u Zadri isplivali svoja najbolja vremena, ali nisu mogli do medalja. Iz Vinkovaca na državnoj smotri bili su i članovi PK Orion, prvenstvo su odradili solidno, Una Videković i Filip Majko plivali su čak šest disciplina, Klara Radman u četiri, a Jona Renić Oršolić u tri.

Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana