Mozaik
CIKLUS “SVIRKE ČETVRTKOM”

U Kulturnom centru nastupa Kit Karson
Objavljeno 21. veljače, 2024.
Ciklus pop-rock koncerata "Svirke četvrtkom", koje predstavljaju i oživljavaju osječku glazbenu scenu, ide dalje: ovoga četvrtka, 22. veljače, s početkom u 20 sati, u Kulturnom centru Osijek u sklopu "Svirki četvrtkom" nastupit će osječki bend Kit Karson.

Više od 15 godina postojanja na glazbenoj sceni, nastupi u mnogobrojnim klubovima i na festivalima, suradnje s poznatim glazbenicima poput Jasenka Houre, Renata Metessija, duet s Dadom Topićem u pjesmi "Stari moj", nekoliko objavljenih autorskih singlova dio su bogate glazbene biografije tog osječkog benda. Simboličnog naziva "Greatest hits" održat će live svirku u Kulturnom centru Osijek i uživo izvesti najveće hitove svoje glazbene karijere.

“Svirke četvrtkom" glazbeni su revival nekadašnjih "Koncerata četvrtkom", u sklopu kojih su u osječkom Studentskom centru svojedobno nastupali neki od najjačih bendova tadašnje pop-rock scene, poput Plave trave zaborava, Filma, KUD Idijota, Osmog putnika i Ekaterine Velike. Ciklus "Svirke četvrtkom" u Kulturnom centru Osijek nastao je u suradnji s Draženom Dragušicom, dugogodišnjim glazbenim urednikom i voditeljem radijske emisije "Draženov glazboplov", u kojoj slušamo priče o povijesti osječke glazbene scene, ljudima koji su je obilježili, te u kojoj se spaja prošlost, sadašnjost i budućnost glazbe u Osijeku.

Ciklusom "Svirke četvrtkom" ta se osječka glazbena scena iz radijskog etera prenosi na pozornicu Kulturnog centra Osijek. Ulaz je slobodan. T.K.
Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana