Novosti
NEZADOVOLJNICI U MINISTARSTVU

Sindikati ne žele niži koeficijent od 2,15
Objavljeno 19. veljače, 2024.
Savjetnik ministra znanosti i obrazovanja Božo Pavičin rekao je nakon sastanka sa sindikatom Preporod i tri nastavničke grupe kako nema nikakvih konkretnih zaključaka osim da je sve na stolu, "samo nema tu velikog prostora za korekcije". Oni su u ponedjeljak zatražili od resornog ministra da ih primi na razgovor i "pokaže da mu je obrazovanje važno" te da prestane favorizirati dio sindikata.

Pavičin ističe da su otvoreni za sve razgovore o uredbi o koeficijentima, ali mora se razgovarati konkretno. "Ako ima konkretnih zahtjeva za neke nelogičnosti što se mogu ispraviti, tu smo da to napravimo. Uredbom se definiraju iznosi plaća, a vi jednostavno ne pišete o plaćama, niti jedan koeficijent ne tražite, nikakvo povećanje plaća. Vrlo je teško i nezgodno razgovarati na takav način", rekao je Pavičin nakon sastanka s nezadovoljnicima uredbom o koeficijentima. Kaže da ne zna zašto u očitovanju nisu napisali ono što su tražili na sastanku - da ispod koeficijenta 2,15 neće ići. Kako će u utorak ispred zgrade Ministarstva konferenciju održati Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, poručio im je da - samo trebaju ući.

Čelnik Preporoda Željko Stipić rekao je da im nije prihvatljiv simbolički ulazak u osmi platni razred, minimum očekivanja je sredina tog razreda, između koeficijenata 2,01 i 2,30. Misli kako u ministarstvu ne prepoznaju mogućnost da se dobije više. H
Možda ste propustili...