Regija
ZIMSKA HUMANITARNA LIKOVNA KOLONIJA NA CITADELI

Bojom i srcem pomažu bolesnoj djeci
Objavljeno 19. veljače, 2024.
BELIŠĆE - Belišćanski likovni stvaratelji okupili su se na još jednoj inspirativnoj likovnoj koloniji, no ovoga puta s posebnom ciljem - da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Zimska humanitarna likovna kolonija na Citadeli okupila je 15 dobro raspoloženih i inspiriranih slikara, koje je ujedinila i iskrena empatija, solidarnost s onima koji se bore s bolešću. Dio slika nastalih na koloniji bit će doniran kako bi se pomoglo u financiranju liječenja bolesne djece.

Na platnima su se našli različiti motivi, od apstraktnih kompozicija, realističnih pejzaža do figurativnog prikaza, odražavajući raznolikost inspiracija i perspektiva zaljubljenika u slikanje. Koristile su se i različite tehnike: ulje na platnu, akvarel, akril i pastel.

I ova je kolonija, kao što je to već uobičajeno, bila prilika za razmjenu ideja i iskustava među sudionicima. Razgovori o umjetnosti, tehnici i inspiraciji dodatno su obogatili njihovo slikarsko druženje.

- Kroz svoje djelovanje na ovom slikarskom druženju naši članovi pokazali su da umjetnost ima moć transformacije te da je ona ujedno i sredstvo koje može donijeti olakšanje i nadu onima u potrebi - rekao je predsjednik Bel-arta Ivan Vajda. T.L.
Možda ste propustili...

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana