Osijek
SPREMNO DOČEKATI PROLJEĆE

Natječaj za zakup mjesta za prodaju sladoleda i kokica
Objavljeno 19. veljače, 2024.
Prošlotjedni niz sunčanih i toplih dana nagovijestio je približavanje mnogima omiljenoga godišnjeg doba, koje podrazumijeva sve češći i duži boravak na otvorenome, u šetnji, trčanju, vožnji biciklom ili rolama... Pri tome se mnogi vole i počastiti nekom slasticom ili "zabavom za zube", kako u Osijeku znaju nazivati omiljene grickalice poput kokica i špica.

U skladu s tim u Gradu Osijeku poduzeli su odgovarajuće korake - raspisali su natječaj za zakup zemljišta/javne površine za postavljanje ledenica za prodaju sladoleda, te pokretnih naprava, "automata", za prodaju kokica, šećerne vate i balona. No nije to ništa neuobičajeno, redovna je to procedura koja se ponavlja u veljači svake godine.

Postalo je uobičajeno da su ledenice za sladoled dio kioska, no ovim su natječajem u planu tri zasebne lokacije gdje su one samostalno postavljene - ona najatraktivnija svakako je na promenadi, na vrlo prolaznom mjestu kod pješačkog mosta (na desnoj obali). Drugo je mjesto za "škrinju" predviđeno na Sjenjaku, uz Šetalište Joze Petovića, a treće u Tvrđavici, kod dječjeg igrališta nedaleko od pristaništa kompe.

Za automate je predviđeno deset lokacija "razbacanih" po cijelom gradu, od najatrakrivnijih u središtu (uz konkatedralu sv. Petra i Pavla) te na promenadi (kod spomenika Picassu i pješačkog mosta), potom ispred robne kuće Doma u Donjem gradu, te na lijevoj obali kod ZOO hotela...

Za sve će navedene lokacije zainteresirani morati licitirati pisanim ponudama (do 26. veljače), a početna cijena (za tri četvorna metra) iznosi 79,62 eura. Otvaranje je javnih ponuda dva dana poslije (28. veljače) u prostorijama Odjela za komunalno gospodarstvo (Trg. V. Lisinskog 1).

Zakup javne površine predviđen je u razdoblju od početka travnja do kraja listopada. D. Kuštro
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana