Crna kronika
ALKOMETAR JE ISPRAVAN

Rekorder iz Grabovca vozio bicikl s nevjerojatnih 4,59 promila
Objavljeno 19. veljače, 2024.
Koncentracija alkohola od 3,5 promila može dovesti do nesvjestice, a iznad 4 promila može nastupiti smrt

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 28 vozača koji su bili pod utjecajem alkohola, i to 26 vozača automobila i dva biciklista. Upravo jedan od biciklista, 53-godišnjak iz Grabovca, neslavni je rekorder vikenda jer je biciklirao kroz svoje baranjsko mjesto s nevjerojatnih 4,59 promila alkohola u krvi! Policija ga je zaustavila u Grabovcu u subotu u 20 sati.Iako je bio gotovo "klinički mrtav", Grabovčanin nije ni blizu baranjskog rekordera, jer tu neslavnu titulu još uvijek drži 50-godišnjak iz Jagodnjaka koji je 2015. godine zatečen kako vozi bicikl s nestvarnih 5,32 promila alkohola u krvi. U oba slučaja, pokazalo se, alkometar je bio ispravan.

Inače, prema dostupnim informacijama, već koncentracija od 3,5 promila može dovesti do nesvjestice, a iznad 4 promila može nastupiti smrt. Ipak, najčešće se u ovakvim slučajevima radi o osobama koje učestalo konzumiraju alkohol, pa nije rijetkost da ih se, u ovako visokom stupnju alkoholiziranosti, zaustavi u prometu.

Osim alkohola tijekom vikend-akcije osječko-baranjske policije evidentirana su još 283 prekršaja od kojih 189 prekršaja prekoračenja brzine, 22 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 nepropisno korištenja mobitela i drugo. U Vukovarsko-srijemskoj županiji policajci su u tri dana vikenda zatekli 21 pijanog vozača u prometu, a četiri su odvedena na triježnjenje u policijske postaje. U Požeško-slavonskoj županiji utvrđena su 122 prometna prekršaja, od čega se šest odnosilo na alkohol i 97 na prebrzu vožnju.

Najveća novčana kazna u ovoj županiji predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak oko 16.40 u Pleternici, na raskrižju ulica Prilaz i Stjepana Radića, gdje su policajci pri kontroli prometa zaustavili traktor kojim je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog negativnih bodova i pod utjecajem alkohola od 2,05 promila upravljao 49-godišnjak, koji kod sebe nije imao prometnu dozvolu vozila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 2670 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom F-kategorije u trajanju od šest mjeseci. S.Lacić
Možda ste propustili...

ILEGALNE MIGRANTE PREVOZILI SU RUMUNJ, ESTONAC, DRŽAVLJANI BIH...

Palo novih četvero švercera ljudi

TRIDESET OSMOGODIŠNJAK UHIĆEN I PRIVEDEN U POLICIJSKU POSTAJU VARAŽDIN

Muškarac u Donjem Knegincu nožem usmrtio 64-godišnjaka i ozlijedio ženu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana