Mozaik
TREND SNIMANJA FILMOVA STRAVE S POPULARNIM LIKOVIMA

I Pepeljuga dobiva horor-verziju
Objavljeno 19. veljače, 2024.
Predstavljanje generacijama omiljenog lika u horor-priči postalo je novi trend, koji je najsnažnije započeo s prošlogodišnjim "Winnie the Pooh: Blood and Honey", čiji bi nastavak trebao biti objavljen ove godine. Nedavno, kad je "Steamboat Willie" došao u javnu domenu, najavljeni su mnogi novi horor-projekti oko tog lika, a danas imamo prilike vidjeti i prvi trailer za horor-priču s još jednim omiljenim likom: Pepeljugom. Prvi kadrovi otkrivaju nam klasičnu priču o Pepeljuzi, koja živi sa svojom maćehom i dvije polusestre te ne smije ići na bal kod princa. No ovaj put njezina vilinska kuma ne daje joj samo haljinu, kočiju i staklene cipelice nego i ubojitu masku, koja joj pomaže kada želi nekog ubiti. Film "Cinderella‘s Revenge" donosi nam krvavu priču punu osvete pod redateljskom palicom Andyja Edwardsa.

- Imamo Pepeljugu, imamo zlu maćehu, imamo dvije zle sestre, a one se prema njoj ponašaju prilično loše. No ima nekoliko obrata u tome i nekoliko iznenađenja. Tu su i seks i nasilje, što možda niste očekivali. Dakle, za svakoga ponešto! Ideja je da je Pepeljuga ta nevina osoba, tako da je maska način da se ona okrene tamnoj strani. Pepeljugina osveta u bajci je u tome što će biti uspješna i udati se za princa, ali u ovdje postoji prava fizička, nasilna osveta - objašnjava Edwards.

Scenarij za film potpisuje Tom Jolliffe, a glumačku postavu predvodi Lauren Staerck u ulozi Pepeljuge i Natasha Henstridge kao njezina vilinska kuma. Stephanie Lodge, Beatrice Fletcher, Megan Purvis i Darrell Griggs popunjavaju glavnu glumačku ekipu. Pepeljuga će svoj osvetnički pohod započeti 26. travnja, kada film ugleda svjetlo dana. T.K.
Možda ste propustili...

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju

2

FILM U HRVATSKA KINA DOLAZI 25. SRPNJA

Kad je Deadpool sreo Wolverinea

3

POVRATAK NA SCENU KAO EKSPERIMENTALNI DUO

Libar je objavio EP “Nova zemlja”