Mozaik
NA IZBORU HRVATSKE PJESME ZA EUROSONG

Dora: U revijalnom programu nastupaju Slimane i Raiven
Objavljeno 19. veljače, 2024.

Ususret Izboru hrvatske pjesme za pjesmu organizatori Eurovizije, najgledanijeg domaćeg glazbenog natjecanja, najavili su posebne goste koji će nastupiti u revijalnom dijelu programa. Doru ćemo ove godine na kanalima Hrvatske radiotelevizije pratiti čak tri večeri - 22., 23. i 25. veljače, što uz 24 natjecateljska nastupa, što znači i nekoliko internacionalnih gostiju, ujedno prvih njihovih nastupa u Hrvatskoj. Domaća publika imat će čast i vidjeti premijerne izvedbe.Jedna od sadašnjih najvećih zvijezda u Francuskoj - višestruko nagrađivani Slimane - nastupit će kao poseban gost u prvoj polufinalnoj večeri. Aktualni francuski predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu nosi i titulu pobjednika pete sezone francuske inačice showa The Voice. Objavio je četiri studijska albuma, dobitnik je više priznanja NRJ Music Award te je autor brojnih hitova drugih izvođača. Prodao je više od dva milijuna primjeraka albuma te ostvario više od dvije milijarde streamova na digitalnim glazbenim servisima. Pjesmu "Mon Amour", s kojom stiže u Švedsku na Eurosong, izvest će i u posebnom programu ovogodišnje Dore. Za pjesmu kaže kako je poput ljubavnog pisma poslanog k posljednjem utočištu, posljednjoj nadi za koju se svi jednog dana držimo. Nesumnjivo će, svojom vokalnom izvedbom, uz majstorski klavir publiku na nekoliko minuta odvesti na emotivno snažno ljubavno putovanje.

Također uz klavir, u revijalnom dijelu programa druge polufinalne večeri nastupit će glazbena alkemistica Raiven, predstavnica Slovenije na Eurosongu 2024.

- Veselim se nastupu na Dori zbog dva razloga: zato što ću ogoljenu verziju "Veronike" moći predstaviti u drukčijoj dimenziji od one u spotu i zato što ću moći otkriti dio veće cjeline kojoj Veronika pripada. Premijerno ću izvesti još jednu pjesmu koja ima posebno mjesto na mom nadolazećem EP-u "Sirene pt. 1". Ovo će ujedno biti i moj prvi nastup u Hrvatskoj, što mi je poseban izazov - izjavila je Raiven.

Punog imena Sara Briški Cirman mezzosopranistica je i pop-pjevačica, a na Eurosongu će (i na Dori) izvesti pjesmu inspiriranu legendom o Veroniki Desinićkoj. Dojmljiva skladba izabrana je od žirija međunarodnih stručnjaka, a autorski supotpisuje i Bojan Cvjetičanin iz grupe Joker Out, koja je prošlogodišnjim nastupom na Eurosongu oduševila publiku diljem svijeta.

U finalnoj večeri za show pobrinut će se prošlogodišnji pobjednici Dore Let 3, a HRT objavljuje kako je u pripremi još poneko iznenađenje za gledatelje.

Tri večeri glazbenog spektakla na Hrvatskoj radioteleviziji - Izbor za hrvatsku pjesmu za pjesmu Eurovizije - Dora 2024. - na rasporedu su u četvrtak, 22. i petak, 23. veljače u izravnom prijenosu. U obje večeri gledatelji će moći čuti po 12 pjesama, a osam najboljih će u završnicu u nedjelju, 25. veljače. T.K.
FINALISTE BIRA ISKLJUČIVO PUBLIKA
O najboljima u polufinalnim večerima odlučuju isključivo gledatelji televotingom (sms i pozivi), dok će se u finalu o pobjedničkoj pjesmi odlučiti podjednako glasovi ocjenjivačkih sudova i gledatelja. Hrvatsku pjesmu za Eurosong ove će godine birati četiri domaća žirija: Zagreb, Split, Rijeka i Osijek te četiri međunarodna: Italija, Njemačka, Ukrajina i Island. Svaki ocjenjivački sud imaće tri člana, a činit će ih glazbeni profesionalci.

Možda ste propustili...

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

NIKAD RANIJE OBJAVLJENE PJESME

Novi album J. Casha

FILM U HRVATSKA KINA DOLAZI 25. SRPNJA

Kad je Deadpool sreo Wolverinea

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana