Regija
TRAŽE PUTEVE ZA RAZVOJ GOSPODARSTVA I TURIZMA

U fokusu poduzetniče zone
Objavljeno 18. veljače, 2024.
Sudjelovanje Slatine na Viroexpu otvara mogućnost privlačenja novih ulagača
SLATINANa 27. međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2024. održanom od 16. do 18. veljače, Grad Slatina predstavio se zajedničkim nastupom s Gradskom razvojnom agencijom Slatine, Slatinskim informativnim centrom, Zavičajnim muzejom Slatina, te Posjetiteljsko-interpretacijskim centrom EPIcentar Sequoia Slatina.

Zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Ilija Nikolić predstavio je Koncept nastupa Grada na virovitičkom sajmu pod nazivom "Invest in Slatina".

– Riječ je o konceptu kojim želimo fokus staviti na poduzetničke zone Grada Slatine, poduzetničke mjere koje kao Grad potencijalnim investitorima nudimo te ujedno predstaviti i turistički potencijal Grada Slatine – rekao je Nikolić i zahvalio svim gradskim tvrtkama i institucijama koje su se uključile u organizaciju ovogodišnjeg nastupa na Viroexpou i poželio im sreću u sklapanju novih poslova kojima će unaprijediti svoje poslovanje.

Viši savjetnik za gospodarstvo i projekte pri Upravnom odjelu za razvoj grada Jurica Culej kaže da je sudjelovanje Grada Slatine na sajmu važno jer otvara mogućnost privlačenja novih investitora koji bi dolaskom u grad pokrenuli poslovnu djelatnost i otvorili nova radna mjesta. Istaknuo je da Grad raspolaže sa sedam poduzetničkih zona, a trenutačno je u izgradnji Turbina 3 sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Grada Slatine.

– U izradi je Program mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva kojim Grad Slatina želi privući potencijalne investitore te im kroz razne olakšice i potpore olakšati prve korake u pokretanju poslovnih investicija u gradu.

U svemu tome iznimno značajnu ulogu ima i Gradska razvojna agencija Slatine GRAS pa Jurica Culej kao v.d. ravnatelja GRAS-a ističe usluge koje agencija nudi, od pripreme i provedbe projektnih prijedloga i savjetovanja do edukacije i informiranja o mogućnostima otvaranja poslovnog subjekta.

– Zajedničkim nastupom na virovitičkom sajmu želimo u što boljem svjetlu predstaviti grad, ustanove i tvrtke u vlasništvu grada, te tako privući nove investitore i turiste u Slatinu – rekao je Culej.

Na štandu Grada Slatine bili su i predsjednik Gradskog vijeća Tomo Tomić, pročelnici Marin Kokorić i Krunoslav Šarabok te predstavnici gradskih tvrtki, a posjetili su ga predstavnici drugih izlagača i brojni ostali posjetitelji. Mnogi izlagači gostovali su u mobilnom sajamskom studiju Radio Slatine i tako slatinskoj javnosti predstavili svoje štandove, a o vrijednosti i uspjesima sajma govorili su i župan Igor Andrović te direktor sajma Bojan Mijok.

Petar Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana