Novosti
ITU MEHANIZAM:

Osijeku dodijeljeno 885.000 eura
Objavljeno 16. veljače, 2024.
Šime Erlić, ministar regionalnoga razvoja i fondova EU-a, uručio je u petak osječkom gradonačelniku Ivanu Radiću sporazum o korištenju nepovratnih 885 tisuća eura tehničke pomoći za provedbu ITU programa 2021. – 2027., priopćeno je iz Grada Osijeka. Podsjetimo, prethodno je Urbanoj aglomeraciji Osijek za to financijsko razdoblje dodijeljeno 55 milijuna eura. "To je čak 15 milijuna eura više u odnosu prema proteklom financijskom razdoblju. S tim da osječku aglomeraciju sada čini deset jedinica lokalne samouprave, a u prošlom razdoblju ju je činilo 19. Dakle, sada je deset jedinica manje i 15 milijuna eura više, zbog čega smo izuzetno zadovoljni", istaknuo je gradonačelnik Radić, te dodao kako su osječki projekti spremni i čekaju javne pozive.

Osijek kroz ITU mehanizam planira, između ostaloga, urediti kompleks Gradski vrt s gradnjom perivoja, najuže središte grada i središte gradske četvrti Retfala te obnovu zgrade i revitalizaciju parka Zrinjevac, rekonstrukciju glavne osječke tržnice, gradnju biciklističkih staza u Tenji, Josipovcu i Donjem gradu te gradnju sportsko-rekreacijske infrastrukture oko bajera na području grada. Planira se i rekonstrukcija i obnova Hrvatskog narodnog kazališta, zatim nabava električnih autobusa za prijevoz djece i revitalizacija dijela prostora bivše tvornice OLT.

Grad Osijek je, prema podatcima Ministarstva financija, hrvatski rekorder po povučenim sredstvima iz europskih fondova. U ovom trenutku na području Osijeka u javnom sektoru u tijeku su 84 projekta vrijedna 350 milijuna eura, od čega je polovina novac iz fondova EU-a. D.Kuštro
Možda ste propustili...

"SKANDAL KOJI DO SADA NIJE VIĐEN U KAMPANJI"

Anušić: Milanović stalno kršio Ustav

POTPISANA DVA UGOVORA VEZANA UZ RIJEKU I SISAK

Ina u projektima obnovljive energije

Najčitanije iz rubrike