Regija
SREDNJA ŠKOLA M. MARULIĆA

Važna donacija za školski laboratorij
Objavljeno 16. veljače, 2024.
U prostoru bivše školske kantine učenici su se latili posla i sami uredili i opremili praktikum
SLATINANastavna sredstva koja koriste učenici Srednje škole Marka Marulića u obrazovnom programu za zanimanje tehničara za elektroniku obogaćena su vrijednom opremom. Riječ je o elektroormaru s PLC upravljanjem (s programirljivim logičkim upravljačem), koji je slatinskoj školi donirala tvrtka Montelektro iz Kastva zahvaljujući uredu tvrtke u Slatini i višem voditelju tima inženjera za automatizaciju Tomislavu Vukovskom.Prema riječima voditelja Vukovskog, najzaslužnijeg za realizaciju donacije, ona je još jedan dokaz da je njegova tvrtka, koja se bavi automatizacijom u industriji, uvijek zainteresirana za pomoć lokalnoj zajednici, a učenicima će zasigurno će biti od velike pomoći doznati aktualnosti u industrijskoj automatizaciji.

– Naši razgovori s tvrtkom Montelektro traju već neko vrijeme, a jedini problem bio je pronaći prostor gdje dobivenu opremu smjestiti. U razgovoru s ravnateljem, prof. Ivanom Roštašem, zaključili smo da je najpogodniji prostor nekadašnje školske kantine, koji se više ne koristi u te svrhe – kaže Marko Grgić, profesor budućih tehničara za elektroniku, koji su s veseljem prihvatili izazov i prionuli poslu.

Prvo je valjalo ukloniti staru te izraditi i postaviti novu instalaciju. Budući da učenici imaju laboratorijske vježbe, pri organizaciji rada za opremanje praktikuma nije bilo problema. Učenici su dobili ogledni primjer kako od realizacije doći do gotovog proizvoda, a pritom primijeniti stečeno znanje i dodatno ga "izbrusiti".

– Ova vrijedna donacija odlično se uklopila u naš proces ulaganja i opremanja laboratorija za zanimanje tehničar za elektroniku – rekao je ravnatelj Ivan Roštaš, također zahvaljujući donatorima što su dodatno osuvremenili školski laboratorij.

Petar Žarković
Ponosan na učenike
– Imam samo riječi hvale za zalaganje i izvedbu radova učenika iz 3. i 4. razreda tehničara za elektroniku. To što kao profesor nisam morao uzeti bušilicu, odvijač ili kabel u ruke govori puno o motivaciji učenika te sve što je napravljeno u praktikumu ide njima na ponos i čast. Moja jedina zadaća bila je organizacija posla - kaže prof. Grgić.

Možda ste propustili...

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

2

AUTOKLUB PANONIJA DOBIO DONACIJU

Grad Našice dao 5500 eura za nabavu dvaju karting-vozila za djecu

3

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja