Osijek
BESPLATNI SEMINARI ZA PODUZETNIKE

Učili o tehnikama
borbe protiv stresa
Objavljeno 16. veljače, 2024.
Veliko je zanimanje poduzetnika izazvao seminar "Mentalno zdravlje - antistresne tehnike", koji je, u sklopu "Poduzetničkog obzora", ciklusa besplatnih edukacija Osječko-baranjske županije za poduzetnike, u petak održala Melita Pavlek, certificirana trenerica poslovnih vještina i voditeljica mindfulness prakse na radnom mjestu.

Niz je to edukacija Županije koja je, kako nam je pojasnio župan Mato Lukić, prepoznala važnost cjeloživotne edukacije, pa su osmislili besplatne seminare kao jedan u nizu oblika pomoći poduzetnicima.

Svrha je pokretanja projekta razmjena znanja i iskustava te bolja suradnja i povezivanje poduzetnika i ostalih osoba uključenih u poslovni svijet. Na seminarima se obrađuju teme prilagođene potrebama poduzetnika i poslovnog okruženja, što pozitivnim komentarima i pohvalama potvrđuju i sami poduzetnici.

- Velikom smo dijelu motiviranih poduzetnika dali savjete o antistresnim tehnikama koje mogu koristiti, s obzirom na to da su pod većim pritiskom. Važno je da imaju alate kojima će si pomoći svakog dana da jednostavnije plove kroz poslovni i privatni svijet. Poželjno je prepoznati da bi moglo doći do ‘izgaranja‘ - iscrpljenosti, umora, nemogućnosti nošenja sa stresom - kazala je Pavlek.

Riječ je o stanju kroničnog stresa koji dovodi do fizičke i emocionalne iscrpljenosti, cinizma i otuđenosti, osjećaja neučinkovitosti i manjka postignuća, i to treba unaprijed prepoznati. Osim brojenja do deset i psovki, uvijek treba izbaciti to iz sebe kroz sportske aktivnosti, šetnje, druženje s prijateljima ili ljubimcima, radom u vrtu... No prije toga treba sjesti sam sa sobom "na kavu" i odrediti prioritete u životu i posvetiti se samo tome, rečeno je. D. Pejić
Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike