Regija
SREDNJA ŠKOLA JOSIPA KOZARCA ĐURĐENOVAC OBILJEŽILA DAN SIGURNIJEG INTERNETA

Pozitivne i negativne strane videoigara
Objavljeno 15. veljače, 2024.
ĐURĐENOVAC - Srednja škola Josipa Kozarca Đurđenovac obilježila je Dan sigurnijeg interneta. Prvi i drugi razred šumarskih tehničara sudjelovali su u radionici koju je pripremila nastavnica matematike i računalstva Mirela Rastija. Cilj je radionice bio upoznati učenike s pozitivnim i negativnim stranama videoigara i poremećajima koji nastaju "prekovremenim" igranjem igri. Također, cilj je bio razviti strategije za konstruktivnu komunikaciju u grupnom okruženju te primijeniti strategije za kontroliranje emocija.

Slogan ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta, "Gejmaj sigurno - zajedno za bolji internet", naglašava važnost zajedničkog djelovanja kako bi se osigurala sigurnija i odgovornija upotreba online tehnologije, posebno među mladim ljudima.

Đurđenovačka srednja škola ističe važnost obrazovanja mladih generacija o sigurnosti na internetu te kontinuirano radi na podizanju svijesti o potencijalnim opasnostima koje vrebaju na "mreži".

- Korištenje tehnologije i interneta poželjno je i korisno, ali treba biti sigurno i odgovorno. Stoga smatramo važnim naučiti mlade da u virtualnom svijetu poštuju svoju privatnost, ali i privatnost drugih - ističu iz škole. S.F.
Možda ste propustili...

PROFESIONALNI I ETIČKI IZAZOVI

Katolički liječnici o radu u ratu

U DISCIPLINI KERAMIČARSTVO

Osrečki prvi na Worldskills Croatia

KONFERENCIJA ZA MEDIJE ISPRED VRTIĆA

Đurđenovački SDP: Stanje je neizdrživo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U KOLIJEVCI NOGOMETA 31. SVIBNJA PREMIJERA SLUŽBENE HIMNE VATRENIH

Službeni uvod u EURO 2024. kreće iz Županje

2

“BIBLIJSKI POTOP” U ĐAKOVU

U jednoj noći 41 litra kiše, pod vodom deseci podruma

3

ODLUKA O PLAĆANJU KRUZERA U 2025.

Turističke pristojbe određene prema kapacitetu kruzera