Osijek
FAKULTETI PRIREDILI ZA SREDNJOŠKOLCE

U petak 31. Zimska škola informatike
Objavljeno 15. veljače, 2024.
Zimska škola informatike za srednjoškolce održat će se tradicionalno, 31. put u Osijeku u petak, 16. veljače, u suradnji s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT), Fakultetom primijenjene matematike i informatike i III. gimnazijom Osijek.

U sklopu škole provest će se dvije radionice u prostoru fakulteta preko kojih će se polaznici približiti sve brže rastućem STEM području i svladati nove tehnike u području elektronike, mikroupravljača, senzora i upravljačkih signala, programskih jezika i izgradnji čipova, poručuju organizatori.

U sklopu 31. Zimske škole informatike provest će se radionica “Bežična razmjena upravljačkih i senzorskih podataka primjenom dvije Arduino pločice” na FERIT-u (Ulica cara Hadrijana 10b), od 10.30 do 12.30. Naziv je druge radionice “Izgradnja funkcionalnog 16-bitnog računalnog sustava”, a održat će se na Fakultetu primijenjene matematike i informatike, Trg Ljudevita Gaja 6, od 14 do 16 sati.

Za sve je polaznike Zimske škole osiguran ručak u Studentskom restoranu “Campus”, između dvije radionice. Otvaranje ovogodišnje, 31. Zimske škole informatike bit će u 10 sati u prostoru FERIT-a. V.L.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IN MEMORIAM: VERA ERL (1940. - 2024.)

Odlazak povjesničarke,
knjižničarke, sveučilišne
nastavnice i etnologinje

2

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

3

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju