Osijek
MILIJARDA USTAJE

Plesnim koracima protiv nasilja nad ženama - zajedno
Objavljeno 15. veljače, 2024.
Uz policiju i plesače Shinea zaplesali su u Portanovi i članovi brojnih udruga i učenici

Osijek se i ove godine pridružio globalnoj plesnoj kampanji "One Billion Rising – Milijarda ustaje", koju je na Valentinovo 2012. godine započeo UN i koja je usmjerena protiv nasilja nad ženama.U nas je posebna jer, već tradicionalno, povezuje policijske službenike, članove plesnih i drugih udruga, organizacija te učenike. Tako su se, na prvom katu Portanove, plesačima Plesnog studija Shine i policajcima PU osječko-baranjske u plesu pridružili predstavnici Društva Naša djeca grada Osijeka, Područnog ureda civilne zaštite Osijek, Gradskog društva Crvenog križa Osijek, Plesni studio D&D te učenici osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova s područja Osijeka. Plesalo se na prvom katu TC-a Portanova.

- Građanska je dužnost prijaviti bilo koji oblik nasilja, a svojim postupanjem dokazujemo da je Grad Osijek, ali i Osječko-baranjska županija, mjesto nulte tolerancije na nasilje, a ovakvim postupanjem možemo unaprijediti život u lokalnoj zajednici - glavna je poruka sudionika.

Podršku su dali i Dragan Vulin, zamjenik osječkog gradonačelnika, i Miranda Glavaš-Kul, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije.

- Želim istaknuti kako je Osijek siguran grad, kao i naša domovina u cijelosti. To je nešto što je iznimno vrijedno u današnje doba, te u suradnji s policijom, kroz Vijeća za prevenciju, čini puno toga - istaknuo je Vulin. Kampanja se održava u više od 200 zemalja svijeta i 20-ak gradova u Hrvatskoj, te se razvila u najveću organiziranu akciju usmjerenu na suzbijanje nasilja nad ženama.

Dario Kuštro
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IN MEMORIAM: VERA ERL (1940. - 2024.)

Odlazak povjesničarke,
knjižničarke, sveučilišne
nastavnice i etnologinje

2

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

3

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi