Regija
DANI POSLOVA - NA ŠTANDOVIMA SE ČEKALO U REDU

Posao, uglavnom sezonski,
ponudilo je 12 poduzetnika
Objavljeno 14. veljače, 2024.
troje s područja Vinkovaca, a ostali su s područja Jadrana
VINKOVCIU Poduzetničkom inkubatoru u Vinkovcima, u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, održani su Dani poslova, a cilj im je na jednom mjestu okupiti sve relevantne dionike na tržištu rada i omogućiti bolju usklađenost ponude i potražnje jačanjem partnerstva za zapošljavanje.Nezaposlenim osobama, studentima i učenicima završnih razreda srednjih škola te ostalim zainteresiranima predstavljeni su i neki od najuspješnijih hrvatskih poslodavaca. Velikom broju posjetitelja, koji su na nekim štandovima morali čekati u redu da bi dobili tražene informacije, osim izložbenog dijela na kojemu su im se predstavljati poslodavci, organizirane su i popratne aktivnosti. Svi zainteresirani u izravnom razgovoru za radna mjesta imati su priliku predstaviti se poslodavcima, a učenici strukovnih škola prezentirali su im i ponudili neke od proizvoda koje su sami izradili u sklopu praktične nastave.

- Ove se godine Dani poslova održavaju u sedam hrvatskih gradova - Virovitici, Bjelovaru, Osijeku, Vinkovcima, Požegi, Slavonskom Brodu i Sisku. Ciljevi su aktivirati domaću radnu snagu i promovirati zanimanja koja su vezana za hrvatsko tržište rada, a usmjereni smo na aktivaciju viših razreda srednjih škola. U Vinkovcima se predstavilo 12 poduzetnika, od kojih je troje s područja Vinkovaca, a ostali su s područja Jadrana, tako da korisnici mogu birati hoće li raditi ovdje ili u sezoni - rekao je prilikom obilaska štandova ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, dodajući kako se u Hrvatskoj i dalje bilježi pad broja nezaposlenih, ali nam još uvijek nedostaje radnika.

- U Hrvatskoj je trenutačno oko118.000 nezaposlenih osoba, pa i u ovoj godini, u odnosu na prošlu, bilježimo pad broja nezaposlenih. Ako brojke usporedimo s onima od prije nekoliko godina, onda možemo govoriti o velikom padu nezaposlenosti u Hrvatskoj. To vežemo s gospodarskim rastom, ali i ukupnim razvojem domaćeg tržišta rada – rekao je Lončar.

Miroslav Flego
Ministar Piletić uručio ugovore za "Zaželi" za svih pet slavonskih županija
 
Dane poslova posjetio je i Marin Piletić, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koji je uručio 39 novih ugovora vrijednih 43 milijuna eura za nastavak programa "Zaželi" u svih pet slavonskih županija. Podsjetio je da je četvrtom fazom planirano 130 milijuna eura, no kako se javnom pozivu odazvalo i prošlo administrativnu provjeru čak 600 korisnika iz cijele Hrvatske, ukupna vrijednost dosegnula je gotovo 500 milijuna eura. Mjera je to koju je u potpunosti prepoznala Europa, pa je rezultat dodatnih inicijativa Vlade adresiranih na Europsku komisiju još 100 milijuna eura te kroz trogodišnji proračun države 260 milijuna. Tako nitko nije ostao uskraćen, rekao je ministar Piletić.

Možda ste propustili...

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PEDAGOŠKI ŠUMSKI CENTAR

Mjesto za šumske radoznalce
- jedinstveno u Hrvatskoj

2

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

3

BELOMANASTIRSKO GRADSKO VIJEĆE

Novim stadionom upravljat će Zajednica športskih udruga