Sport
VRATAR NEXE-A NOVA "VRUĆA ROBA"

Kuzmanović postao kalibar za najbolje europske klubove
Objavljeno 15. veljače, 2024.
Znaju već dobro rukometni menadžeri i osobe zadužene za struku u klubovima za kvalitete Dominika Kuzmanovića. Već tri godine brani na vrhunskoj razini. Kažu da je već sada evidentiran u svim bilježnicama francuskih i njemačkih klubova. Nastup i obrane u dresu Hrvatske na Europskom prvenstvu njegovo su ime podignuli na listi prioriteta pri dovođenju na vratarskim pozicijama. Prokletstvo je to vratara jer oni se rijetko kada mijenjaju, no kada je netko vrhunski, onda nema dvojbe da će pronaći svoj put prema najboljim klubovima. Samo takvi Kuzmanovića i trebaju zanimati nakon odličnih izdanja u NEXE-u, ali i na vratima Hrvatske.

Otprilike tri tjedna nakon završetka Europskog prvenstva, kada su se rukometaši vratili klupskim obvezama, očekivali smo i veću navalu "prosaca" u Našicama. To se zasad nije dogodilo, premda su razni menadžeri i prije dolazili u Našice zbog Kuzmanovića, ali i ostalih igrača NEXE-a koji su zbog svojih igara postali zanimljivi rukometnom tržištu. Bilo ih je i u utorak na tribinama, no zasad samo "gledaju po strani".

- Mogu zasad reći da službeno nismo dobili ponudu ni od jednog kluba - rekao nam je nakon susreta sa Savehofom Josip Ergović, predsjednik RK NEXE, koji je prilično jasan i kada je u pitanju ostanak mladog vratara u Našicama i što je dobro za njegovu rukometnu karijeru.

- On ima ugovor još godinu i pol dana i nama je želja da on ostane do kraja ugovora. Mi smo klub koji ne živi od transfera, ali, naravno, nismo imuni na bilo kakve ozbiljne ponude. Cilj nam je uvijek bio igrača s kojim smo potpisali ugovor zadržati ga do njegovo isteka, s njim ostvariti veliki rezultat i podići ga da bude spreman za odlazak u najbolje klubove. Najbolji je primjer bio Halil Jaganjac, koji je nakon nas otišao u vrhunski klub, a mislim da je Kuzmanović kalibar za TOP 5 europskih klubova - rekao je Ergović, do kojeg također samo dopiru priče o interesima nekih klubova.

Neslužbeno, najveće zanimanje zasad još uvijek pokazuju klubovi više srednje ili niže visoke klase. Ništa još nema službeno, pa je izvjesno da ćemo Kuzmanovića još neko vrijeme gledati u Našicama. Možda čak i sljedeću sezonu. Priče o mogućem transferu i zanimanju klubova zasad ne dopiru do mladog vratara. Koncentrirao se samo na trening i svoje izvedbe na terenu, ne opterećuje se "što će biti kada bude" pričama. K.Lacković
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana