Osijek
PROJEKT “ŠOKAČKI SUVENIRI OSIJEKU”

U petak etnorevija, od 23. 2. radionice rukotvornih tehnika
Objavljeno 15. veljače, 2024.
Iz udruge “Šokačka grana” najavljuju svoj XVIII. projekt “Šokački suveniri Osijeku”, čiji je cilj očuvanje bogate kulturne baštine Šokaca preko edukacije o različitim rukotvornim tehnikama i njihovoj primjeni na ukrasne i uporabne predmete. Svake su godine najfokusiraniji na izvedbu originalnog i jedinstvenog predmeta koji će dati izvornost i prepoznatljivost kao potencijalni suvenir Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

U okviru projekta besplatno će educirati polaznike u sljedećim radionicama: zlatovez, šlinganje, čunčanje, heklanje, štrikanje, vezenje svilom, oslikavanje predmeta, krojenje i šivanje narodnih nošnji, šaranje jaja voskom (tijekom korizme), vez po papiru, izrada tradicijskih božićnih ukrasa (tijekom adventa) i tkanje (nova radionica).

Uvodno će se događanje Projekta održati u petak (16. veljače) u 19 sati u prostorijama udruge (Ulica k. P. Svačića 36) izložbom i jubilarnom, 10. šokačkom revijom “Stazama tradicije”, gdje će prikazati retrospektivu dosadašnjih etnokreacija. Nakon završetka programa zainteresirani će se polaznici moći upisati u pojedinu radionicu. Edukacije će se održavati svakog petka počevši od 23. veljače, od 17.30 do 19.30, u prostorijama udruge, najavljuje Ljubica Pilipović, voditeljica projekta. I.R.G.
Možda ste propustili...

BILJANA BORZAN U OSIJEKU

Hrvati traže pomoć institucija EU-a

PAZARENJE U CAMPUS CAFFEU 1. LIPNJA

Prijave primaju do subote, 18. svibnja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana