Osijek
ŠPORTSKI OBJEKTI

Od pet koncerata Aleksandre Prijović “čista zarada” 25.000 €
Objavljeno 14. veljače, 2024.
Iako je Aleksandra Prijović velika zvijezda u svom glazbenom žanru, platit će najam prema cjeniku

Od pet koncerata iste izvođačice, Alaksandre Prijović, beogradske pjevačice podrijetlom iz Belog Manastira, koji se ovoga tjedna održavaju u velikoj dvorani Gradskog vrta, Športski objekti, tvrtka koja njome upravlja, ostvarit će "čistu zaradu" u iznosu od 25 tisuća eura.



No nije ovdje riječ o nekakavoj ekskluzivi ili prilici za dobrom zaradom zbog toga što je Aleksandra Prijović velika zvijezda u svom glazbenom žanru - cijena najma dvorane utvrđena je cjenikom Društva, te je jednaka za sve koji ju odluče unajmiti.

- Najam velike dvorane s tribinama u Nastavno-športskoj dvorani Gradski vrt po jednom koncertu iznosi 9954,21 eura s PDV-om. U 2023. godini u dvoranama kojima upravljaju Športski objekti održano je 16 koncerata, od toga devet u velikoj dvorani Gradski vrt. Zarada Športskih objekata po jednom iznajmljivanju iznosi oko pet tisuća eura - istaknuo je Robert Seligman, direktor Športskih objekata.

Ponukani uzastopnim nastupima pjevačice Aleksandre Prijović, koja je nakon zagrebačke Arene i osječku rasprodala u pet termina (13., 14., 15., 17. i 18. veljače), zanimalo nas je kakvi su odnosi i obveze onih koji dvoranu zakupe, odnosno Športskih objekata, koji dvorane iznajmljuju.

- Korisnik, odnosno najmoprimac, ima obvezu plaćanja korištenja dvoranom, prijave skupa MUP-u, osigurati zaštitarsku i redarsku službu te osigurati dežurnu liječničku službu. Također, u obvezi je napraviti policu osiguranja posjetitelja od posljedica nesretnog slučaja i odgovornosti za stvari - to je instrument kojim se osiguravamo u slučaju nastanka šteta na imovini u dvorani nakon koncerta.

S druge strane, obveze su Športskih objekata osigurati nesmetani ulazak u dvoranu, osigurati garderobe sa sanitarnim uređajima, pristup internetskoj mreži i osigurati dežurno osoblje - nabraja u detalje Seligman.

Podsjetit će kako se Gradski vrt, kao i ostale osječke dvorane, iznajmljuje i za sportske, kulturne i druge manifestacije od iznimnog značenja za grad Osijek.

- Ta je raznolikost i široka ponuda brojnih događaja i manifestacija obogatila kvalitetu življenja te pridonijela turističkom, socijalnom i gospodarskom napretku. Podsjećam na neke prošlogodišnje, poput sajma vina WineOs, Dana poslova u turizmu, Wandercon gaming eventa i Panonskog festivala knjige. Svu su događaji i manifestacije bili iznimno posjećeni - zaključuje Seligman.
Dario Kuštro
DODATNI POSAO U KUHAČEVOJ 9
U Športskim objektima prihvatili su se i dodatnog posla, čišćenja i održavanja. "S Gradom Osijekom imamo sklopljen ugovor o pružanju usluga čišćenja gradske uprave i ugovor o čišćenju i održavanju bazena i bazenskih postrojenja na RC-u Copacabana. To nam je dodatni prihod, organiziramo se s postojećim brojem radnika te prema poslovima i kalendaru događaja u drugim našim objektima", objašnjava Seligman.

ULAGANJA U SVIM SPORTSKIM DVORANAMA
Grad Osijek na natječaju Ministarstva turizma i sporta dobio je priliku za zamjenu parketa i semafora u maloj dvorani NŠD-a Gradski vrt. Postavljena je i izolacija u atletskom tunelu.

U Športskoj dvorani Zrinjevac planirana je kompletna energetska obnova. Dvorana Jug u dobrom je stanju, a nedavno je na njezinu krovištu postavljena solarna elektrana.

Možda ste propustili...