Osijek
OŠ VIŠNJEVAC

Princ karnevala ni zbog
kiše nije izbjegao plamen
Objavljeno 12. veljače, 2024.
"Danas je fašnik, najljepši je dan, dajte nam krofne, stjerajte nas van!" odjekivalo je školom

"Kriv je!" glasno je presudila učenička karnevalska porota prije nego što će princ karnevala, krivac za sve loše što se dogodilo protekle godine, nestati u plamenu.



Bio je to vrhunac fašničke priredbe koja je održana u ponedjeljak u OŠ Višnjevac. Princa karnevala nije spasila ni kiša koja se spustila toga dana, presuda je morala biti izrečena, a tradicija nastavljena u formi uistinu lijepe priredbe koju je i ove godine osmislila učiteljica Jasna Dorić. Nije ju, kaže, pokolebala pomisao da bi neki spaljivanje princa karnevala možda mogli doživjeti neprihvatljivim za dječju dob.

- Neki će možda reći kako je ružno spaljivati nešto, no ja volim njegovati narodne običaje, tako da sam se ipak odlučila djeci približiti fašnik u duhu tradicije - kazala je učiteljica Dorić koja, po našem i, što je još važnije, dječjem sudu, nipošto nije pogriješila. Njihov je ushit odagnao svaku sumnju (ako je ona uopće postojala).

"Danas je fašnik, najljepši je dan, dajte nam krofne, stjerajte nas van!" odjekivalo je hodnicima škole koje su preplavili Štrumfovi, kauboji, policajci, likovi iz Harryja Pottera, barbike, poznati nogometaši, superheroji...

"Poklade, fašnik, mesopust, maškare, mačkare, buše... peto godišnje doba! Sve su to nazivi za maskenbal, vrijeme kada se maskiramo i pretvaramo u nekog drugog", govorili su dobro pripremljeni učenici, iako su se pripreme zbog brojnih drugih priredbi i događaja odrađivale u hodu.

OŠ Višnjevac može se pohvaliti velikim brojem događaja koje priređuje za svoje učenike. Nedavno su imali prespavanac u školi, u ponedjeljak ovu karnevalsku priredbu, a već u srijedu pozivaju u učeničke svatove koji će se održati u učionici 3.c.
Ivan Alilović
Možda ste propustili...

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

Najčitanije iz rubrike