Regija
57. ŠOKAČKO SIJELO SVA JE OČEKIVANJA I NADMAŠILO

Iz gostoljubive se Županje nose samo najljepše uspomene
Objavljeno 13. veljače, 2024.
Grad je proteklih dana blistao, pun ljudi, uživali su u bogatom programu, u raskoši tradicije i običaja, u zabavi i koncertima

Tradicionalnom Seljačkom zabavom Županjci danas ispraćaju 57. Šokačko sijelo, održano pod motom "Oj, dorati, moje zlato suvo", koje je zablistalo u punom sjaju i ispunilo sva očekivanja. Širokog srca i tople slavonske duše, u proteklih su 12 dana pokazali s koliko ljubavi i poštovanja prema rodnoj slavonskoj i šokačkoj grudi njeguju tradiciju, kulturu i običaje. Pokazali su koliko su ponosni na svoju bogatu povijest utkanu u sve pore njihova života kao zalog opstojnosti, ali i obveza budućim naraštajima. Zajedništvo, vjera, snaga, ljepota, sreća, tradicija, ljubav, ponos i prkos - najbolji je opis Šokačkoga sijela.Ta je manifestacija, osim na nacionalnoj razini, prepoznata i izvan granica Lijepe Naše i najbolja je promocija Županje, što se potvrdilo i proteklih dana. Grad na Savi pohodili su brojni sudionici i posjetitelji, stigli su i iz Njemačke, Poljske, Sjeverne Makedonije, BiH... Uživali su u bogatom i raznovrsnom programu, družili se, veselili, pjevali i plesali, i sa sobom ponijeli najljepše uspomene. Pozitivne reakcije i pohvale čuju se sa svih strana. Mnogi zadovoljno ističu da je ovogodišnja manifestacija najbolja do sada. Organizatori su se trudili maksimalno ju približiti ljudima, u tome su i uspjeli i iznova potvrdili da Županja živi za svoje Sijelo. Održane su brojne priredbe i događanja, sve bile su vrlo posjećene, od svečanosti otvorenja i izbora "Šokačkog cvita 2024.", pokladnog jahanja, folklornih večeri, Sajma zlatne niti do pokladne povorke… A veliki šator Šokačkog sijela, u kojem su održani koncerti i zabavni dio programa, bio je omiljeno okupljalište građana i pokazao se kao pravi pogodak. Bio je i pretijesan primiti sve one koji su proteklog vikenda došli na koncerte Dalmatina i Prljavog kazališta, a priredili su pravi spektakl i noć za pamćenje. I predsjednik Izvršnog odbora 57. Sijela Damir Bačić priznaje da mu je ovih dana srce bilo puno i da je poseban osjećaj nakon dužeg vremena vidjeti svoj grad pun ljudi. A upravo je to, ustvrdio je, i bio cilj - Sijelu dati jednu novu razinu, vratiti ga među ljude i omogućiti Županjcima i njihovim gostima da što više uživaju u druženju i atraktivnim sadržajima. Zahvalio je Gradu, kolegama, sudionicima, posjetiteljima, svima onima koji su pridonijeli da Županja ovih dana izgleda lijepo. Zahvalio je građanima koji su prigodno, u znaku Sijela, uredili izloge, lokale, okućnice i pokazali koliko vole svoj grad i da će ono što je stvarano srcem zauvijek živjeti i biti zaštitni znak Županje i Županjaca.

Ljestvica Sijela podignuta je visoko, Bačić najavljuje da će se nastaviti u istome smjeru i nastojati da nagodinu bude još bolje i bogatije, a Županjci ga već nestrpljivo očekuju.

Marija Lešić Omerović
Možda ste propustili...

ŠTO JE BILO DALEKO, POSTAJE SVE BLIŽE

Prva lopta zakotrljala se na novom stadionu

DOBILI BEZUVJETNO MIŠLJENJE

Županija ispunila standarde Revizije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KUPALIŠNA JE SEZONA PRED VRATIMA

Baranjski će se bazeni otvoriti polovinom lipnja, nudit će brojne sadržaje

2

STAZOM DUGOM 14,24 KM KROZ VINOGRADE, SURDUKE, ŠUMARKE..

Baranjski Wine & Walk s čak 14 vinskih i pet gastropostaja

3

NEVIĐENO NEVRIJEME PRIJE 30 GODINA

Đakovo ‘94. plivalo: Na led i ralicom, 170 l kiše