Regija
SAJAM ĆE TRAJATI OD 16. DO 18. VELJAČE

27. Viroexpo već je u cijelosti rasprodan
Objavljeno 12. veljače, 2024.
Na jednom od najvažnijih sajmova u Hrvatskoj bit će nekoliko stotina izlagača iz desetak zemalja. Cijena ulaznice je 2 eura

Dva tjedna prije početka 27. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, Bojan Mijok, direktor Viroexpa, iznimno je zadovoljan.- Rasprodani smo, popunjeni 100 posto - kazao nam je Mijok.

Prepoznatljiv brend


27. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo održat će se u Virovitici od 16. do 18. veljače, a na njemu će se predstaviti nekoliko stotina izlagača iz desetak zemalja. Cijena ulaznice bit će simboličnih 2 eura.

- Vanjski prostor uglavnom će nam biti popunjen poljoprivrednom mehanizacijom i poljoprivrednom opremom. Unutra će se pronaći za svakog ponešto. Predstavit će se brojni gospodarstvenici, poduzetnici, obrtnici i poljoprivrednici. Svatko će na našem sajmu pronaći nešto za sebe - tako je, uostalom, godinama – podcrtava Mijok.

Zadovoljan je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, predsjednik Organizacijskog odbora ovog sajma, a koji je dugi niz godina bio direktor Viroexpa.

- Viroexpo, koji postoji od 1996., svake je godine sve uspješniji, gledaniji, posjećeniji, svake godine nudimo sve više sadržaja, nova stručna predavanja, ali i ostvarujemo nove poslovne kontakte, promovirajući Virovitičko-podravsku županiju i njezine posebnosti. Viroexpo je kroz povijest postao brend prepoznatljiv diljem Hrvatske. I ove smo godine pripremili brojna stručna predavanja, koja će našim poduzetnicima, obrtnicima, gospodarstvenicima i poljoprivrednicima olakšati buduće poslovanje, ali i omogućiti nove spoznaje. Tu su i brojna druga događanja "sajma s dušom", jedinog sajma na koga su ponosni svi stanovnici Virovitice i Virovitičko-podravske županije, jer se Viroexpo pozicionirao kao jedan od tri najvažnija sajma u Hrvatskoj. Ovih 26 izdanja koji su iza nas tradicija su jedne uspješne manifestacije, ali i obveza da budemo još bolji i uspješniji, jer sve to što radimo, radimo zbog naših izlagača i posjetitelja. Svake godine smo se trudili biti bolji nego godinu prije. To je obveza i dužnost, pa tako i ove godine želimo biti najbolji do sada. Viroexpo je kroz godine stvarao čvrste gospodarske spone među poduzetnicima, a i ove će godine biti najznačajnija pozornica za mnogobrojne obrtnike, male poduzetnike, poljoprivrednike iz cijele Slavonije i Podravine, iz cijele Hrvatske i inozemstva – naglasio je župan Andrović.

Stručna predavanja


Uz Vladu RH, pokrovitelji sajma su Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja te Ministarstvo poljoprivrede. Županija partner Viroexpa je Osječko-baranjska županija. Organizatori i pokrovitelji sajma godinama su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o.

U sklopu 27. Viroexpa, od 15. do 17. veljače održat će se i brojna stručna predavanja koja su podijeljena na ona iz gospodarstva i ona iz poljoprivrede. U četvrtak, 15. veljače, na Veleučilištu u Virovitici održat će se panel-rasprava naslovljena “Geotermalna sinergija – izazovi i mogućnosti: Vizija i razvoj Virovitičko-podravske županije”. Dva dana potom Tehnološko-inovacijski centar bit će domaćin predavanjima iz poljoprivrede i gospodarstva.
Raznovrstan zabavni i gastroprogram
I ove su se godine organizatori Viroexpa pobrinuli za bogat zabavan i gastronomski program od petka do nedjelje. Bit će tu izložba maketa vlakova “Virovitica voli vlakove”, nastupit će KUD Tena iz Đakova. Uz maskote Virka i Virku, sa sadržajem sajma upoznavat će nas grof i grofica Pejačević. Tu su i frizersko-modne revije učenika industrijsko-obrtničkih škola iz Virovitice i Slatine, proglašenje najboljih vina. Bit će tu i Zoran Vakula s “Vremenastim pričama”. U subotu, odnosno nedjelju, posjetitelji sajma moći će, besplatno, kušati lovačke i riblje delicije, a u nedjelju na sajam dolazi Željko Pervan. Sva tri dana sajam organizira i nagrade igre, a kao i prijašnjih godina, i ove će se nagraditi najljepši izlagački prostori sajma.

Možda ste propustili...

NASTAVLJA SE POMAGANJE STARIJIMA

Skrb o 96 korisnika i posao za 16 žena

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DVADESET GODINA UVESELJAVA BELOMANASTIRCE

Vlasnik lunaparka Omer Šehović: Bolje je zaraditi euro nego potrošiti dva

2

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

3

“ZAMISLI MUZEJ ZA SVE”

Prijavljen je projekt obnove starog kotara