Regija
NITKO NEĆE DOBITI ZEMLJU LOŠIJE KVALITETE, TVRDE U OPĆINI

Stari Jankovci idu u komasaciju
Objavljeno 12. veljače, 2024.
STARI JANKOVCI - Općina Stari Jankovci je u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede održala sastanak s vlasnicima poljoprivrednog zemljišta na svom području, k.o. Stari Jankovci, a tema sastanka bila je komasacija.

Javni poziv Ministarstva poljoprivrede u sklopu Programa komasacije poljoprivrednog zemljišta otvoren je do 2026. godine, a financira se iz Mehanizma za oporavak i otpornost u iznosu od 33.180.702 eura i iz nacionalnih sredstava iznosom od 6.636.140 eura. Zahvaljujući tim sredstvima u ovom programu, vlasnici poljoprivrednog zemljišta koji su obuhvaćeni komasacijom oslobođeni su udjela u njezinu financiranju, eventualnoj zamjeni zemljišta i dr.

Vlasnici poljoprivrednog zemljišta obuhvaćeni komasacijom, osim što su oslobođeni financiranja, javno su uključeni u sudjelovanje u komasacijskom postupku i bit će obaviješteni o svakom koraku, kao što su: analiza kvalitete i plodnosti tla, geodetske izmjere, planiranje novog katastarskog plana i parcelizacije na obuhvaćenom području, rekonstrukcija postojeće ili izgradnja nove mreže putova i kanalske mreže. Nijedan vlasnik neće dobiti zemljište manje plodnosti i kategorizacije kvalitete prilikom nove diobe zemljišta, a ako vlasnici pristanu na provedbu postupka komasacije, on će se provesti u razdoblju od dvije godine.

Prednosti su poljoprivrednog zemljišta obuhvaćenog komasacijskim postupkom, osim njegova okrupnjavanja, omogućena suvremenija poljoprivredna proizvodnja, veća konkurentnost na tržištu i povećanje vrijednosti zemljišta, navode iz općinske uprave Starih Jankovaca. D.S.R.
Možda ste propustili...

KOMUNALNI POGON OPĆINE FERIČANCI 2023.

Prihodi pet puta manji od rashoda

ŠKOLSKI BEND OŠ JOSIPA JURJA STROSSMAYERA

Đurđenovački osnovci idu na Festival dječjeg stvaralaštva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

2

DVADESET GODINA UVESELJAVA BELOMANASTIRCE

Vlasnik lunaparka Omer Šehović: Bolje je zaraditi euro nego potrošiti dva

3

“ZAMISLI MUZEJ ZA SVE”

Prijavljen je projekt obnove starog kotara