Osijek
PD “ZANATLIJA” U VELJAČI I OŽUJKU

Putopisna predavanja zaljubljenika u planine
Objavljeno 11. veljače, 2024.
I ove godine Planinarsko društvo "Zanatlija" iz Osijeka poziva sve planinare i građane na putopisna predavanja osječkih planinara koja će se tijekom veljače i ožujka održavati svaki utorak u 20 sati u prostorijama društva, na adresi Strossmayerova 1.

Svoje doživljaje i iskustva s putovanja i izleta na koje su išli vlastitim nogama, biciklom, kajakom, brodom, avionom i autobusom, planinari će podijeliti s publikom u obliku prezentacija s tekstom, fotografijama i videouradcima, u trajanju od približno sat vremena.

Prvo će se predavanje održati 13. veljače, a o Andaluziji - biseru Španjolske, govorit će Vlado i Lidija Obad. Slijedi (20. veljače) predavanje pod nazivom Japan: Honshu i Hokkaido, vulkanska planina Fuji, Sapporo, Kyoto, Japanske alpe, Hirošima, a predavač je Branko Marušić.

Treće će se predavanje održati 27. veljače, naslovljeno je Plovidba Dunavom od Ingolstadta do Vukovara, a predavač je Ivica Ranogajec. Slijedi (5. ožujka) predavanje Biciklom od Češke do Hrvatske, a predavači su Luka Sarić i Ruben Betlehem. Tjedan poslije (12. ožujka) svoje putovanje Camino - od Osijeka do Santiago de Compostele ispričat će Ivica Miložić i Biljana Brdar, a ciklus predavanja zaključit će 19. ožujka Sanja Vladović predavanjem Osječki planinari na dvogodišnjem hodanju SPP-om. V.L.
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IN MEMORIAM: VERA ERL (1940. - 2024.)

Odlazak povjesničarke,
knjižničarke, sveučilišne
nastavnice i etnologinje

2

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

3

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju