Regija
DEFILIRALO 30-ak MASKIRANIH SKUPINA

Županjom prošla pokladna povorka s gotovo 800 sudionika
Objavljeno 11. veljače, 2024.
Kulminacija je to 57. ŠokačKOG sijela koje završava u utorak, 13. veljače, tradicionalnom seljačkom zabavom, a za bogat program ovogodišnje manifestacije Županjci i gosti imaju samo riječi hvale i mnogi kažu da je jedna od najbolje organiziranih do sada

ŽUPANJA - Velika, vesela i šarena pokladna povorka s 30-ak skupina i s približno 800 sudionika prošla je u nedjelju središtem Županje i poslala prekrasnu razglednicu iz grada na Savi. Zbog svoje duge tradicije, prepoznatljivosti i bogatog popratnog programa uvijek je rado posjećena, a tako je bilo i ovaj put.  Mnoštvo posjetitelja sa svih strana došlo je u Županju uživati u pokladama, a stigli su i gosti iz BiH, Njemačke, Poljske, Sjeverne Makedonije.... Bilo je maštovito, kreativno i ludo, a odličnu atmosferu nije pokvarila ni kiša!

Nakon što je gradonačelnik Damir Juzbašić na centralnoj pozornici pročitao zapovjedi koje mu je donio jahač, pripadnici Društva “Sv. Grgur” Požeške građanske straže i maruševečki kuburaši bučno su označili početak pokladne povorke.


NAGRAĐENE NAJBOLJE MASKIRANE SKUPINE


Predvodili su je jahači i konjske zaprege, a među njima je bila i ona s ovogodišnjom ljepoticom - „Šokačkim cvitom 2024.“. Iza grba Šokačkog sijela uslijedile su brojne maskirane skupine i svojom originalnošću i najrazličitijim kreacijama oduševile i do suza nasmijale građane, a najrazličitiji likovi oživjeli su danas na ulicama Županje. Najbolje maske su i nagrađene. Prvo mjesto i nagradu od 400 eura osvojili su mališani Dječjeg vrtića Maslačak – Maslačkovi klauni, drugo mjesto i nagradu od 300 eura KUD „Sloga“ Sikirevci , a treće mjesto i 200 eura osvojila je skupina iz Drenja. 

Nagrade je uručio Kruno Šarić, direktor TZ-a Županje. Zabavni program nastavljen je i nakon pokladne povorke u prepunom šatoru Šokačkog sijela. U odličnoj atmosferi, druženju i veselju uživali su i stari mladi, a srca i duše razgalili su TS Begeš i Najbolji hrvatski tamburaši.
Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

2

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

3

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak