Crna kronika
PODNESEN OPTUŽNI PRIJEDLOG PROTIV SLAVONKE

S 1,73 promila alkohola u krvi psihički je zlostavljala supruga, ne smije mu prići
Objavljeno 12. veljače, 2024.
Sa psovanjem 64-godišnjakinja nije stajala, pa je morala prenoćiti u policiji

Protiv 64-godišnje Slavonke nadležna policijska postaja podnijela je optužni prijedlog zbog psihičkog nasilja nad - suprugom. Optužnim prijedlogom 64-godišnjakinja se tereti da je 4. kolovoza prošle godine u 17.30 u dvorištu obiteljske kuće, alkoholizirana, počinila psihičko nasilje u obitelji prema suprugu, što je u žrtve prouzročilo povredu dostojanstva i uznemirenost.Ona je zbog otprije narušenih obiteljskih odnosa (policija navodi kako se okrivljenica svakodnevno odaje alkoholizmu) počela vrijeđati supruga riječima: "J***m ti majku šugavu u usta..., ne mogu te gledati očima. J***m ti cijelu familiju...", što je ponovila više puta. Istoga dana u 20.30 policija ju je uhitila na mjestu događaja, nakon čega je bez uporabe sredstava prisile privedena u policijsku postaju, gdje je alkotestirana. U krvi joj je alkotestom utvrđena koncentracija alkohola od 1,73 promila. U policijskoj postaji smještena je u posebnu prostoriju na triježnjenje, a sljedećeg je dana, u 8.20, puštena. Izdana joj je naredba o određivanju mjere opreza zabrane približavanja, uspostavljanja i održavanja veze sa suprugom u trajanju od osam dana.

Zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji policija je predložila sudu da se Slavonka proglasi krivom i kazni novčanom kaznom od 260 eura te da joj se izreknu zaštitne mjere zabrane približavanja, uznemiravanja ili uhođenja žrtve nasilja u obitelji u trajanju od tri mjeseca jer postoji opasnost od ponavljanja prekršaja, te da joj se odredi obvezno liječenje od alkoholizma jer se svakodnevno odaje alkoholu.

Nadležni općinski sud pozvao je okrivljenicu da dođe na glavnu raspravu krajem veljače i upozorio ju da je dužna, do pravomoćnog dovršetka postupka, kao i do dovršetka postupka izvršenja odluke o prekršaju, odmah izvijestiti sud o promjeni adrese stanovanja ili namjeri da promijeni boravište. Ako tako ne postupi, sud će poziv ili odluku, koju okrivljenici ne može dostaviti zbog neprijavljivanja promjene adrese ili zbog očitog izbjegavanja njihova primitka, istaknuti na oglasnu ploču suda. Tada će se, s protekom osmog dana od stavljanja na oglasnu ploču, dostava smatrati uredno obavljenom. S.Lacić
Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana