Crna kronika
POŽAR KOD CIGLANSKE RUPE

Vatreno krštenje članova DVD-a Dalj uspješno odrađeno
Objavljeno 12. veljače, 2024.
Požara je bilo u cijeloj Slavoniji i Baranji, a požarne su intervencije i prednjačile

Vikend i petak u Slavoniji i Baranji i za profesionalne i za dobrovoljne gasitelje bili su radni. Prednjačile su intervencije, one požarne, a bilo je i nekoliko tehničkih, poput osiguravanja poklada, koje završavaju paljenjem fašnika, ili otvaranja stana. Srećom, ozlijeđenih osoba nije bilo, kao ni intervencija zbog prometnih nesreća.U Ulici Hrvatskih branitelja u Dobrovcu, mjestu kod Lipika, u subotu oko 13.50 u garaži 39-godišnjaka došlo je do samozapaljenja sušilice, koja je potpuno izgorjela. U petak oko 21 sat u mjestu Komarovci, u požeškom kraju, na neutvrđeni način izbio je požar na mopedu nepoznatog vlasnika, te je potpuno izgorio. Utvrđeno je kako je moped bio spojen na pripadajući akumulator. Istoga dana oko 17 sati u obližnjim Bešincima na neutvrđeni način došlo je do požara na otvorenom prostoru u kojem je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

Tijekom subote vatrogasci iz Dalja gasili su požar trave u kanalu u svom mjestu. Bila im je to peta intervencija ove godine, i to, kako kažu, "na svima znanoj bolnoj točki, gdje redovito imamo intervencije, ali ovaj put uz sam rub ciglanske rupe. Zahvaljujući brzoj intervenciji požar se nije proširio u samu rupu. U intervenciji je sudjelovalo deset članova DVD-a Dalj s dva vozila. Požar je ugašen, a na vatrenom krštenju (prva intervencija) čestitamo Nataši, Saši, Nikoli i Deniju", stoji u objavi DVD-a Dalj na društvenoj mreži.

Vatrogasci iz Bizovca gasili su požar trave u kanalu uz prometnicu u Cretu Bizovačkom, a vatrogasci iz Strizivojne gasili su požar suhe trave i niskog raslinja u Strizivojni. Tehničke intervencije imali su vatrogasci DVD-a Drenje, koji su ispumpavali bunar u svom mjestu, i JVP-a Osijek, koji su, na poziv policije, otvarali stan u Osijeku. Pokladnu intervenciju imali su pak vatrogasci DVD-a Baranjsko Petrovo Selo, i to zbog spaljivanja fašnika.

Vatrogasci iz Belišća pak gasili su požar kontejnera za smeće u Belišću, a članovi DVD-a Podgorač i DVD-a Kešinci gasili su požar suhe trave i niskog raslinja u Budimcima. Planulu suhu travu gasili su i vatrogasci DVD-a Šaptinovci.

Sandra Lacić
Možda ste propustili...

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana