Osijek
30. HUMANITARNA AKCIJA

Lionsi prodajom krofni pomažu zajednici Cenacolo
Objavljeno 10. veljače, 2024.

Već tradicionalno Lions klub Osijek u vrijeme karnevala provodi svoju najstariju akciju prikupljanja donacija. Tako je bilo i ove godine. U subotu, 10. veljače, od 9 do 12 sati ispred Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Donjem gradu članovi LC Osijek prodavali su krofne.

– Lionsi su najveća svjetska humanitarna organizacija. Mi služimo drugima i to je naša svrha i cilj. Ova akcija se provodi jubilarni 30. put i kao i sve prethodne namijenjena je potrebitima. Donacije, u iznosu od 0,50 eura po krofni, građani su mogli uplatiti na štandu kod ulaza u Dječje kazalište.

Prihod od ovogodišnje akcije namijenjen je Zajednici Cenacolo, katoličkoj laičkoj zajednici za izlječenje mladih od ovisnosti zajedničkim životom, radom i molitvom u kućama zajednice. Sredstva koja će dobiti kao donaciju od našega Kluba zasigurno će im dobro doći u uređenju prostora te provedbu planiranih aktivnosti zajednice - rekao je Dinko Bukvić-Buljubašić, 2. dopredsjednik Lions kluba Osijek.

Ova, 30. jubilarna akcija, kao i sve prethodne, imala je dobar odjek među Donjograđanima, kao i građanima iz drugih dijelova grada, ali i među članovima drugih Lions klubova, pa su krofne sa štanda Lions cluba u subotnje prijepodne bile veoma tražene te su se brzo prodale.


"Uz malo dobre volje i zajedničkim zalaganjem može se pomoći ljudima u potrebi", rekao je dopredsjednik Bukvić-Buljubašić te podsjetio da je sve počelo 1994. godine. Štand je sve ove godine postavljen na istom mjestu, kod Dječjeg kazališta te je Donjograđanima dobro poznato da Lionsi prodaju krofne u humanitarne svrhe. V. Latinović

Najčitanije iz rubrike