Crna kronika
OČEVID SUDARA NA AUTOCESTI A3

Ozlijeđeni vozači kamiona prevezeni u Osijek
Objavljeno 10. veljače, 2024.
Policija je objavila detalje prometne nesreće koja se dogodila u četvrtak oko 13.35 na autocesti A3 Zagreb - Lipovac u blizini odmorišta Rastovica kod Županje.

- Očevidom prometne nesreće obavljenim na mjestu događaja utvrđeno je kako se 8. veljače oko 13.35, na sjevernom kolničkom traku autoceste A3 Zagreb - Lipovac, 42-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući kamionom s pridodanim priključnim vozilom slavonsko-brodskih registracijskih oznaka, nije kretao sredinom obilježenog prometnog traka, već je vozilo pomaknuo udesno, prešao na trak za zaustavljanje vozila u nuždi te udario u priključno vozilo pridodano na kamion bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, koji je prethodno u tom traku zaustavio 66-godišnjak, državljanin Bosne i Hercegovine. U trenutku prometne nesreće 66-godišnji se vozač nalazio izvan kamiona, u neposrednoj blizini stražnjeg dijela vozila, gdje je došlo i do udara u 66-godišnjaka. U prometnoj nesreći oba su sudionika teško ozlijeđena, liječnička pomoć pružena im je u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci, a potom su zbog težine ozljeda upućeni u Klinički bolnički centar Osijek na daljnje liječenje. Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 42-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu - doznajemo iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Policija je o ovoj nesreći dobila dojavu u četvrtak u 13.39, nakon čega su na mjesto događaja upućene sve hitne službe. Promet se odvijao usporeno jednim trakom uz regulaciju policije, a svi sudionici u prometu pozvani su na spomenutoj dionici autoceste na dodatan oprez, prilagodbu brzine kretanja vozila i poštovanje uputa policijskih službenika.

U 17 sati na sjevernom kolničkom traku autoceste A3 Zagreb - Lipovac u smjeru Zagreba, dionica od čvora Županja do čvora Babina Greda, bio je zatvoren promet radi pretovara tereta vozila oštećenog u prometnoj nesreći. Riječ je o drvenim kladama, od kojih su neke pale na autocestu. S.Lacić

Sandra Lacić
Možda ste propustili...

TRAGEDIJA KOD BELOMANASTIRSKOG PRIGRADSKOG NASELJA ŠUMARINA

Na gradilištu autoceste A5 poginuo radnik

PROMETNA NESREĆA U JUGOVU POLJU

Unesrećenog iz vozila spašavali vatrogasci

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POLICIJA U LOVU NA NEODGOVORNE VOZAČE

Turirali, bučili i divljali širim središtem Osijeka

2

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

3

TENJA

Vozač završio iza rešetaka