Regija
NAŠICE ZA SPORT DAJU 349.700 EURA

Svjetsko prvenstvo u ribolovu na Lapovcu i ribnjaku Šandor
Objavljeno 7. veljače, 2024.
NAŠICE - Grad Našice u 2024. godini nastavlja intenzivno ulagati u razvoj sporta. Ugovor o financiranju Programa javnih potreba u športu vrijedan 203.600 eura potpisali su gradonačelnik Krešimir Kašuba i predsjednik Športske zajednice grada Našica Nikola Vercingetoriks Antolović. Potpisivanju je bio nazočan i istaknuti sportski djelatnik Matija Brkić.

Sredstva dodijeljena gradskoj Športskoj zajednici namijenjena su za financiranje programa i projekata 35 sportskih udruga, za financiranje gradskog profesionalnog tajnika Športske zajednice te za novčane nagrade najboljim sportašima, sportašicama i sportskim kolektivima.

Inače, Grad Našice će u 2024. za sport izdvojiti ukupno 349.700 eura, što je povećanje za 10 posto u odnosu na prethodnu godinu.

- Dodijeljena sredstva za sport veća su 10 posto i iznose 349.700 eura. Godišnji iznos koji se dodjeljuje Športskoj zajednici grada Našica nije mijenjan i iznosi 203.600 eura, dok je povećan iznos sredstava koja će sportskim udrugama biti dodijeljena preko javnog poziva, a riječ je o približno 140.000 eura – rekao je gradonačelnik Kašuba.

Podsjetio je kako je u 2022. za sport bilo izdvojeno 306.926 eura, a 316.500 eura u u 2023. godini.

Predsjednik Športske zajednice grada Našica Nikola Vercingetoriks Antolović zahvalio je Gradu na povećanom izdvajanju za sport. Istaknuo je kako Našice ove godine očekuju velike sportske manifestacije, a koje mogu biti katalizatori za razvoj turizma. Važan sportski događaj bit će Svjetsko prvenstvo u šaranskom ribolovu, koje će se održati u rujnu na jezeru Lapovcu i ribnjaku Šandor.

- Na Svjetskom prvenstvu u šaranskom ribolovu nastupit će oko 35 natjecateljskih ekipa, a svaka ima između 15 i 25 članova. Naravno, tu su još i suci te ljudi koji sudjeluju u organizaciji događaja. Sve će se odvijati na jezeru Lapovcu i ribnjaku Šandor, čije je potencijale prepoznao Hrvatski šaranski savez i dao izvrsne preporuke svjetskoj organizaciji zaduženoj za natjecanje - kazao je Antolović.

Dodao je kako će Našice i ove godine biti domaćin Backyard Ultra utrci oko Lapovca, a koja će imati međunarodni karakter i za koju je dosad već prijavljeno više od 200 natjecatelja. S. Fridl
Možda ste propustili...

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

2

AUTOKLUB PANONIJA DOBIO DONACIJU

Grad Našice dao 5500 eura za nabavu dvaju karting-vozila za djecu

3

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja