Crna kronika
ZAHVALJUJUĆI RADNICIMA I VATROGASCIMA

Spriječen je veći požar u “Karolini”
Objavljeno 7. veljače, 2024.
Požar krovišta izbio je u srijedu u jutarnjim satima u osječkoj tvornici keksa, vafla i slanica "Karolina". Osječki profesionalni vatrogasci dojavu o požaru dobili su u 7.58 i na teren je odjurilo 11 vatrogasaca. "Vatrogasci su zatekli požar krovišta plastičnih materijala i drvenih greda, a sretna je okolnost bila što su dežurni vatrogasac iz tvornice i nekoliko radnika vrlo uspješno držali požar pod kontrolom s aparatima za početno gašenje. Iako je to visok krov, oko 6 ili 7 metara, koristili su aparate koji izbacuju prah daleko u visinu. Sretna je okolnost što se požar nije proširio na okolni prostor jer se radi o sektoru s više pogona pod jednim krovištem na nekih oko 22.000 četvornih metara i moglo je prerasti u ozbiljan požar. Kako se s krovišta topilo, tako je kapalo prema dolje. Što se tiče samih postrojenja, ona nisu dobila neka oštećenja, jedino će se morati krovište sanirati, ali to nije ni blizu one štete koja je mogla nastati širenjem požara. Bila je malo komplicirana situacija - rekao nam je Boris Banjan, zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Osijek.


Kako dalje navodi Banjan, u požaru je oštećena krovna konstrukcija, odnosno “sendvič” PVC paneli, nosive grede i svjetlarnik dužine oko 10 metara i širine oko 70 centimetara u sklopu krovne konstrukcije koji je također bio od plastičnog materijala. Oštećeno je oko 30 kvadrata krovišta u pogonu za proizvodnju oblatni. S.Lacić
PRAVOVREMENA REAKCIJA VATROGASACA
Na mjesto događaja izišao je i glavni županijski vatrogasni zapovjednik. - Prvo je stigla vatrodojava da se nešto događa u tvrtki ‘Carta’, koja se bavi proizvodnjom papirnatih vreća, a potom i dojava o požaru krovišta u ‘Karolini’. Ponovo se dogodilo da vatrogasci Osijeka i županije štite, spašavaju i partneri su u kvalitetnoj adekvatnoj zaštiti od požara, vezano uz radna mjesta, gospodarstvo i tvrtke - rekao nam je Zoran Pakšec, glavni zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije. Istražuje se što je uzrok požara.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VATRA POHARALA KUĆU U TENJI

Starica u požaru ostala bez krova nad glavom, spasio ju vatrogasac

2

NOVA ŽRTVA PREVARANATA JE 79-GODIŠNJAK

Zbog želje za kriptovalutom izgubio desetke tisuća eura

3

POLICIJA BIH, HRVATSKE I EUROPOL

Velika akcija protiv krijumčara ilegalaca