Kultura
U TONSKOJ DVORANI HNK U ZAGREBU

Praizvedba predstave “Fafarikul” prema zbirkama priča Đurđice Čilić
Objavljeno 6. veljače, 2024.
Praizvedba predstave Fafarikul, prema zbirkama priča autorice i prevoditeljice Đurđice Čilić "Fafarikul" i "Novi kraj", u režiji Ivana Planinića, održat će se 18. veljače u Tonskoj dvorani HNK u Zagrebu. "Fafarikul" i "Novi kraj" zbirke su stranputica i sjećanja na djetinjstvo koje nas lutajući dovedu na pravi put, a istovremeno djeluju toliko nevažno, trajno se i važno urezuju u naše misli. Tekst su adaptirali Ivan Planinić i dramaturginja Mirna Rustemović.

- U životu često ne možemo birati, ali u pripovijedanju možemo. Zato su moje knjige vedre, slatkomelankolične slike, uokvirene pomirbom i harmonijom. U kazalištu one ponovno žive svoj stari početak i novi kraj - rekla je Đurđica Čilić, koja nas na jednostavan, topao i sjetan način podsjeća da kraj života ne znači ujedno i kraj priče.

- Predstava "Fafarikul" rasuti tekstualni predložak dramaturški montira kao jedinstvenu linearnu priču koju nam pripovijedaju četiri unutarnja glasa. Iako nismo istih generacija i životnih iskustava, rad na predstavi sve nas je vratio u djetinjstvo - "i naše i svijeta". "Fafarikul" stvara jedinstven osjećaj neodoljive sreće i podnošljive tuge - rekao je Ivan Planinić o predstavi, u kojoj uloge tumače Daria Lorenci Flatz, Živko Anočić, Vlasta Ramljak i Franjo Kuhar.

Scenograf i oblikovatelj svjetla je Ivan Lušičić Liik, kostimografkinja Ana Fucijaš, a skladatelj Nikša Marinović. Predstava nastavlja istraživati nove i eksperimentalne forme u manjim prostorima zagrebačkoga HNK. T.K.
Možda ste propustili...

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U SLATINI NASTUPIO AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER-A

Među posljednjim europskim velikim muškim zborovima

2

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

3

PREDSTAVLJANJE

Monografija Stanislava Marijanovića