Novosti
NA CESTAMA VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE

Jedan je pijan, drugi juri 184 km/h
Objavljeno 31. siječnja, 2024.
Dva neodgovorna vozača zaustavljena su u srijedu i četvrtak na cestama Virovitičko-podravske županije. Policijska je ophodnja u četvrtak oko 19 sati u Bušetini zaustavila automobil kojim je, pod utjecajem 2,97 promila alkohola u krvi, upravljao 43-godišnji vozač. Nakon alkotestiranja utvrđeno je da je ovaj vozač upravljao vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih 12 ili više negativnih prekršajnih bodova. Zbog počinjenja dvaju teških prekršaja vozač je uhićen.

U srijedu prijepodne, oko 10.30, na dionici obilaznice Virovitice između "Dijamanta" i sjevernog čvora "Šareni mostovi", posada policijskog presretača utvrdila je brzinu kretanja automobila od 184 kilometra na sat. Kako je na navedenoj dionici prometnice ograničenje brzine kretanja vozila 90 kilometara na sat, utvrđena brzina bila je više nego dvostruko veća od ograničenja. Vozilo je nakon utvrđivanja prekršaja zaustavljeno, pri čemu je utvrđeno da je ovaj prekršaj počinio mladi, 20-godišnji vozač, koji je kažnjen.

Brzina je jedan od četiri najveće ubojice u prometu, posebno opasna kada se radi o ovako ekstremno velikoj brzini i prekršaju koji je utvrđen kod mladog vozača, što je povezano i s vozačkim neiskustvom.

- U cilju sigurnijeg sudjelovanja u prometu svih sudionika pozivaju se svi vozači na poštovanje ograničenja brzine kretanja vozila, a kako smo u dijelu godine kada su uobičajeni kiša, magla, poledica, snijeg i ostale vremenske prilike u kojima se otežano prometuje, podsjećaju se vozači i na obvezu prilagođavanja brzine kretanja vozila uvjetima na cesti. Policajci će i nadalje obavljati pojačani nadzor brzine svim raspoloživim uređajima za nadzor brzine i na svim lokacijama koje se ističu kao kritične, ali i na lokacijama na kojima je zamijećeno da vozači češće čine veća prekoračenja ograničenja brzine kretanja vozila i time dovode u opasnost ostale sudionike u prometu - poručili su iz Policijske uprave virovitičko-podravske. S.Lacić
Možda ste propustili...

POTPORE ZA BOLJE UVJETE STANOVANJA

Pomoć mladim poljoprivrednicima

GENERAL LUCIĆ PROZVAO MILANOVIĆA

“Odvlači demokraciju u krajnost”