Mozaik
IZVLAČENJE

Hrvatska nastupa u prvom
polufinalu Eurosonga 2024.
Objavljeno 31. siječnja, 2024.
U vijećnici Malmöa održan je ždrijeb polufinala za Eurosong 2024. Hrvatski predstavnik će, kao i lani u Liverpoolu, nastupiti u prvom dijelu polufinala. Prvo polufinale održat će se 7. svibnja, a drugo 9. svibnja. Evo kako je ždrijeb rasporedio države prema polufinalima...

1. polufinale: Australija, Azerbajdžan, Cipar, Finska, Hrvatska, Irska, Island, Litva, Luksemburg, Moldavija, Poljska, Portugal, Srbija, Slovenija i Ukrajina. U večeri prvog polufinala, od država koje su izravni finalisti, glasat će Njemačka, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo.

2. polufinale: Albanija, Armenija, Austrija, Belgija, Češka, Danska, Estonija, Grčka, Gruzija, Izrael, Latvija, Malta, Nizozemska, Norveška, San Marino i Švicarska. U večeri drugog polufinala, od država koje su izravni finalisti, glasat će Francuska, Italija i Španjolska.

Dora će se održat u studijima HRT-a na Prisavlju. Polufinalne večeri održat će se 22. i 23. veljače, dok je finale na rasporedu u nedjelju, 25. veljače. Hrvatska je na portalu Eurovision World prije objave pjesama bila na 33. mjestu po izgledima za osvajanje Eurosonga, a nakon objave pjesama i spotova izgledi su nam porasli te se Hrvatska nalazi na 26. mjestu. Trenutačno se na spomenutoj stranici najveće šanse za pobjedu daju Ujedninjenom Kraljevstvu, a iza nje slijede Ukrajina, Švedska, Italija te Izrael. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana