Regija
OPĆINA PREDVIDJELA 664.000 EURA

U planu infrastruktura u Gospodarskoj zoni
Objavljeno 24. siječnja, 2024.
MAGADENOVAC



Općina Magadenovac proteklu je godinu obilježila ostvarivanjem različitih projekata važnih za unaprjeđenje lokalne zajednice. Iz proračuna teškog 3,18 milijuna eura u obnovu postojeće i izgradnju nove komunalne infrastrukture uložila je oko 1,53 milijuna eura. Jedan od najvećih zahvata bila je rekonstrukcija nerazvrstane ceste Kućanci - Ina, za koji je iz izdvojeno 452.800 eura, a čiji završetak se očekuje u ovoj godini, za što je u proračunu planirano 132.800 eura. U izgradnju infrastrukture u Gospodarskoj zoni Magadenovac uloženo je 227.293 eura.

Jedan od ključnih aspekata u prošloj godini bila su ulaganja u sportske objekte. Općina je izdvojila 61.325 eura u rekonstrukciju vrtića, a za kapitalna ulaganja u sakralne objekte 50.000 eura. Proračunska sredstva izdvojila je i za održavanje mrtvačnica, groblja, dječjih igrališta te popravak ograda na grobljima.

O ulaganjima u Gospodarsku zonu Magadenovac načelnik općine Stjepan Živković rekao je:

- Dobiveno je i rješenje Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja da nije potrebno provoditi postupak procjene utjecaja na okoliš. Valja podsjetiti da je zahtjev podnesen još u kolovozu 2022. godine. Izrađena projektna dokumentacija lijevog skretača prema Gospodarskoj zoni predana je za građevinsku dozvolu.

Načelnik je izdvojio i izradu projektne dokumentacija rekonstrukcije raskrižja kružnim tokom u Magadenovcu. Za izradu projektne dokumentacije izdvojeno je 32.000 eura. Općina i u ovoj godini planira značajna sredstva uložiti u razvojne i infrastrukturne projekte. Planiran je početak gradnje infrastrukture u Gospodarskoj zoni, za što je predviđeno 664.000 eura, te rekonstrukcija mjesnog doma u Kućancima, za što je osigurano 466.000 eura. To su ujedno financijski najveći planirani zahvati. U Beničancima se ove godine može očekivati energetska obnova vatrogasnog doma u vrijednosti 81.250 eura, dok će se 82.000 eura uložiti u rekonstrukciju javne rasvjete. Radit će se i u Lacićima, gdje je predviđena dogradnja svlačionica u vrijednosti 66.000 eura. Općina je osigurala i 30.000 eura za popravak nogostupa u naseljima, a za održavanje mrtvačnica i groblja 44.500 eura.

- Tim projektima želimo opravdati dano povjerenje te učiniti naselja u našoj općini još boljim mjestom za životom - zaključuje načelnik Živković.

Kroz financijsku podršku Općina kontinuirano potiče i udruge iz sporta, kulture i Domovinskog rata. Uz to, sufinancira rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji, prijevoz i troškove stanovanja srednjoškolaca, rad vrtića te stipendira studente. Dodjeljuje potpore za novorođenčad, pomaže poduzetnike i poljoprivrednike, brine o socijalno ugroženim stanovnicima i umirovljenicima. Snježana Fridl
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

2

DVADESET GODINA UVESELJAVA BELOMANASTIRCE

Vlasnik lunaparka Omer Šehović: Bolje je zaraditi euro nego potrošiti dva

3

“ZAMISLI MUZEJ ZA SVE”

Prijavljen je projekt obnove starog kotara