Osijek
NOVI PROČELNIK DANIJEL SLOBOĐANAC, DOSADAŠNJEM NOVI IZAZOV

Lozančić na čelu tvrtke OS Centar
Objavljeno 20. siječnja, 2024.
Izvijestili smo nedavno na našim stranicama o novoj tvrtki čiji je osnivač Grad Osijek - trgovačkog društva OS Centar d.o.o. koja će upravljati također novom središnjom zgradom Poduzetničke zone IT park.

Investicija je to Grada Osijeka vrijedna 8,5 milijuna eura. Osnivanje ove tvrtke odobrili su vijećnici Gradskog vijeća, a od petka je, nakon održane sjednice Nadzornog odbora, poznata i Uprava. Jednočlana je i čini je Antonio Lozančić (na fotografiji), koji na ovu dužnost dolazi s pozicije pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Grada Osijeka.

Potvrdili su nam to iz gradske uprave, kao i to da će prazno mjesto pročelnika jednog od najangažiranijih odjela gradske uprave, kao v. d. preuzeti Danijel Slobođanac. On je pak bio zamjenik pročelnika UO za društvene djelatnosti.

Temeljni kapital novoosnovanog društva OS Centar iznosi 2500 eura i osiguran je u gradskom proračunu za 2023. godinu.

Nova zgrada IT parka, čija gradnja ide prema kraju, sadržava modularnu konferencijsku dvoranu s 305 mjesta, 30 zasebnih ureda, potom coworking prostor, a najavljen je i informatički laboratorij.

Ideja osnivanja poduzetničke zone koja je potpuno opremljena poduzetničkom komunalnom infrastrukturom i izgradnja zgrade IT poslovnog centra usmjerena je u cijelosti k stvaranju još povoljnijeg poslovnog okruženja u IT sektoru. D. Kuštro
Najčitanije iz rubrike