Kultura
LJUBAF I SMIJEH NA JUGU 2

Obilježite mjesec ljubavi komedijom koja će vam ugrijati srca
Objavljeno 19. siječnja, 2024.
Kako nam se bliži najromantičniji dan u godini - dan ljubavi, odlučili smo dovesti poznatu glumačku ekipu u naš grad kako bismo smijehom, u kombinaciji s nepresušnom temom ljubavi, dodatno utoplili naša srca u mjesecu ljubavi.

Kerekesh teatar dolazi sa svojom poznatom komedijom "Ljubaf", koja je prikazivana diljem Hrvatske više od stotinu puta. Glavni akteri ove hit-komedije su Srečko Frljužec (Adam Končić), koji zna svoje mjesto u kući i nema puno slobode između žene Đurđice (Hana Hegedušić) i žestoke punice Štefice (Ana Begić). Radnju dodatno prate prijatelj Ivek (Jan Kerekeš) koji unosi malo topline u Srečkov život i susjed Đura (Ljubomir Kerekeš) koji svoje simpatije još iz srednje škole gaji prema svojoj susjedi, gospođi Štefici. Ova komedija izvrstan je prikaz kako su ljudska uskogrudnost, pametovanje oko ničega, obrana mentalnog hendikepa i ograničenost jedina oružja kojima se ovi ljudi bore za prevlast unutar životnih okolnosti. Uz sve to "Ljubaf" na humorističan način gledateljima donosi niz aktualnih političkih, ekonomskih i društvenih problema. No kroz sve izazove s kojima se akteri predstave nose, uvijek se provuče ona najaktualnija tema – ljubav. Tema u kojoj se svatko od nas može pronaći.

Ljubomir Kerekeš autor je teksta ove predstave te potpisuje režiju, scenografiju i kostimografiju, a ujedno je i jedan od protagonista ove šaljive komedije. Predstava "Ljubaf" prepoznata je i od publike na Festivalu pučkog teatra Omišalj – Čavle 2015. godine, gdje je osvojila treću nagradu.

Predstava će se održati u četvrtak, 8. veljače, u 20 sati, u dvorani Jug 2. Stoga nemojte zaobići ovaj datum ljubavi i smijeha koji je svakako zajamčen. Broj ulaznica je ograničen i možete ih nabaviti preko sustava Entrio.hr ili na prodajnim mjestima u Osijeku Tisak media Portanova, Tisak plus, Mercator (Gacka) i Dancing bear, (pothodnik). Za više informacija možete pratiti društvene mreže događaja "Dani osmijeha" i Teatra Kerekesh.
Možda ste propustili...

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

3. FORUM JULIJA KNIFERA NA AUKOS-u

Znamo li zašto je Knifer veliki umjetnik?

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U SLATINI NASTUPIO AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER-A

Među posljednjim europskim velikim muškim zborovima

2

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

3

PREDSTAVLJANJE

Monografija Stanislava Marijanovića