Osijek
USUSRET BOŽIĆU

Župan Mato Lukić upalio drugu adventsku svijeću mira ispred osječke katedrale
Objavljeno 10. prosinca, 2023.

Drugu svijeću na adventskom vijencu, postavljenom ispred katedrale na Trgu Ivana Pavla II večeras je upalio župan osječko-baranjski Mato Lukić prenijevši tako na vijenac Betlehemsko svjetlo mira koje su donijeli pred crkvu svetih Petra i Pavla pripadnici osječkih izviđačkih klubova Slavonski hrast i Javor. Nazočan je bio i predsjednik Gradskog vijeća Osijeka Tihomir Florijančić, a svi skupa su poželjeli okupljenim vjernicima sretne i blagoslovljene adventske i božićne dane.

Prigodnim su programom prodonijeli prekrasnoj atmosferi pridonijeli poznati osječki glazbenici, vokalist Igor Delač i Slaven Batorek prateći ga na klaviru.

Građani su mogli preuzeti Betlehemsko svjetlo mira i prenijeti ga u svoje domove obiteljima.

Pored prošle nedjelje prve upaljene adventske svijeće, koja predstavlja vjeru i nadu, večeras je upaljena druga adventska koja  predstavlja mir, a do dana koji  kroz advent pobožno iščekujemo  su preostale još dvije - paljenje treće svijeće predstavlja radost, a paljenje četvrte svijeće predstavlja ljubav.

Kroz ove adventske dane pozvani smo svi razmisliti o navedenim značenjima i svi jedni drugima podariti vjeru, nadu, mir, radost i ljubav.

Župan Lukić svima je poželio pronalazak mira u predbožićno vrijeme. “Ovo vrijeme, u nekoliko posljednjih godina, sve više zahtijeva i postavlja očekivanja pred sve nas. Vrlo često kraj godine simbolizira kraj nečega, kraj jednog razdoblja, ali isto tako i početak nečeg novoga, pa se vrlo često preispitujemo jesmo li ispunili sva zadana očekivanja, ali i ona koja smo sami pred sebe stavili. Stoga, u ovom tjednu želim svima da pronađu mir”, poručio je Lukić i dodao kako želi svima da budu zadovoljni sobom, svojim obiteljima i okolinom u kojoj žive, jer to nas u konačnici i čini boljim ljudima.

Florijančić se zahvalio i svim braniteljima naglasivši kako su nam upravo oni svima donijeli mir koji simbolizira ova druga adventska svijeća. Betlehemsko svjetlo mira su u Osijek iz Linza donijeli predstavnici Izviđačkog kluba Javor Bernard Kovač i Ema Viduman.
D. Pejić

Možda ste propustili...

POGLED KROZ KLJUČANICU: DAN ZA SREDNJOŠKOLCE NA EKONOMSKOM FAKULTETU

Studiranje nije samo polaganje ispita nego i brojne aktivnosti u udrugama

INVALIDU IZGORIO STAN, POMAŽU MU SUGRAĐANI

U pomoć Heleru priskočili su poduzetnici i kohortaši

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RED SE PROTEZAO DUŽ CIJELE TRŽNICE

Svi vole Draženove rajčice

2

EKUMENSKI SUSRET U RETFALAČKOJ ŽUPI

Predavanje o šabatu, danu za brak i obitelj

3

INVALIDU IZGORIO STAN, POMAŽU MU SUGRAĐANI

U pomoć Heleru priskočili su poduzetnici i kohortaši